Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Πήραμε πολλά, θέλουμε κι άλλα

Φτηνότερα δάνεια, καθώς και άλλα προνόμια, αξιώνει από τη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ, προειδοποιώντας πως αν δεν ικανοποιηθούν οι αξιώσεις τους, οι βιομήχανοι θα βάλουν λουκέτα στις βιομηχανίες

Μεγαλύτερη ασυδοσία στην αγορά, φτηνότερο χρήμα και γενικά καλύτερες προϋποθέσεις για να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα κέρδη, αξιώνουν οι βιομήχανοι απ' τη "νέα" κυβέρνηση, διά στόματος του προέδρου του ΣΕΒ. Μιλώντας χτες σε ημερίδα του ΙΜΕΟ, με θέμα "Τα αντικίνητρα στις επενδύσεις και την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας", ο Ιάσων Στράτος αποκάλυψε στην ουσία το περιεχόμενο του "υπομνήματος" που κατέθεσε ο ΣΕΒ στα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων που θα αναγνώσει τη Δευτέρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Με πρόσχημα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της "πραγματικής σύγκλισης", ο πρόεδρος του ΣΕΒ αξίωσε και νέα προνόμια για τους βιομήχανους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση "η ελληνική βιομηχανία θα περιοριστεί ποσοτικά". Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε πως αν η κυβέρνηση δε δώσει και νέα προνόμια στους βιομήχανους, οι βιομήχανοι θα αφήσουν τις βιομηχανίες να βουλιάξουν...

Ανάμεσα στις αξιώσεις που πρόβαλε για λογαριασμό των βιομηχάνων ο πρόεδρος του ΣΕΒ - στο όνομα κατάργησης των "αντικινήτρων" - είναι και τα εξής:

  • Φτηνότερο χρήμα, με την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων, καθώς και την κατάργηση των πρόσθετων επιβαρύνσεων που διογκώνουν, όπως υποστηρίζουν, το κόστος χρήματος.
  • Αναθεώρηση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος που διέπει τις σχέσεις κράτους και βιομηχανίας, ώστε να έχουν πλήρη ευελιξία στις κινήσεις τους.
  • Οργανωτικό επανασχεδιασμό της Δημόσιας Διοίκησης, εννοώντας πολύ απλά να περάσουν στους ιδιώτες υπηρεσίες και δραστηριότητες του ευρύτερου δημοσίου τομέα, γιατί οι ιδιώτες μπορούν να παρέχουν καλύτερη "ποιότητα υπηρεσιών".
  • Βελτίωση της υποδομής (οδικό δίκτυο, τηλεπικοινωνίες κλπ.).
  • Αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βιομήχανοι αναγνωρίζουν ότι η στροφή της οικονομικής πολιτικής απ' το '85 και μετά ωφέλησε τις επιχειρήσεις, ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν για άλλη μια φορά την ανάγκη για συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, αφού είναι σίγουροι ότι θα τους εξασφαλίσει ακόμη περισσότερα κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ