Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέοι "κύκλοι"

Μέχρι την Κυριακή 14 του Γενάρη, θα παρουσιάζεται στο "Ανοιχτό Θέατρο" το έργο του Μπρεχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία",που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση,μουσική Θόδωρου Αντωνίου και χορογραφίες Δόνης Μιχαηλίδη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μηνάς Χατζησάββας, Ντίνα Μιχαηλίδη, Κώστας Γαλανάκης, Μπέλλα Μπερδούση, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Θόδωρος Μπογιατζής, Ανθή Ανδρεοπούλου κ.ά.

Ο "κύκλος" του Μπρεχτ μπορεί να κλείνει, αλλά ένας νέος κύκλος παραστάσεων αρχίζει στο "Ανοιχτό Θέατρο".Στο τέλος του Γενάρη επανέρχεται το έργο του Βέντεκιτ "Το ξύπνημα της Ανοιξης",ενώ παράλληλα ετοιμάζεται το ανέβασμα του έργου "Πλατόνοφ" του Τσέχοφ και του "Κουαρτέτου" του πρόσφατα χαμένου Γερμανού συγγραφέα Χάινερ Μίλερ.

  • Μα, γίνεται "Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα";Κι όμως γίνεται και το σημερινό ερώτημα: "Να ψωμοΖεί κανείς ή να μην ψωμοΖεί; " Πράγματι "Ιδού η απορία", την οποία θα προσπαθήσουν να επιλύσουν οι ηθοποιοί που τολμούν να μας παρουσιάσουν "Ολόκληρο τον Σαίξπηρ σε μία ώρα",κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη".Και τα 37 έργα του Σαίξπηρ σε μια ώρα και για 22 μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για το έργο των Borgeson, Long και Singer, που παρουσιάστηκε πέρσι στον Εξώστη του θεάτρου "Αμόρε".Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ακης Σακελλαρίου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Στέλιος Μάινας και Ναταλία Δραγούμη.

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ