Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΝ... "ΠΑΠΑ" ΠΑΙΖΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ
ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
οδηγείται η Αυτοδιοίκηση

Σε 900 περίπου δισ. δραχμές φτάνουν, τα εφτά τελευταία χρόνια, τα παρακρατηθέντα από την κεντρική εξουσία έσοδα των δήμων και των κοινοτήτων, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Παιχνίδι στην πλάτη δήμων, κοινοτήτων και δημοτών παίζουν η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, τη στιγμή που τα ταμεία της πλειοψηφίας των ΟΤΑ έχουν χτυπήσει κόκκινο και επρόκειτο να αρχίσει αύριο το πρωί η αποφασισμένη από την ΚΕΔΚΕ κινητοποίηση των ΟΤΑ όλης της χώρας.

Στην όλη εξέλιξη παρενέβη χτες το ΚΚΕ και με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή υπενθυμίζει ότι στην περίοδο 1990 - 1997 οι κυβερνήσεις έχουν παρακρατήσει από τα ποσά που δικαιούνται οι ΟΤΑ 892 δισ., ποσό που σε σημερινές τιμές ξεπερνά το 1,5 τρισ. Το ΚΚΕ ζήτησε να αποδοθούν στους ΟΤΑ, τόσο τα ελάχιστα που ζητά η ΚΕΔΚΕ (περίπου 12 δισ.), όσο και το σύνολο των παρακρατηθέντων.

Η παρέμβαση του Κόμματος αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς την ίδια ώρα η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, με κινήσεις της τελευταίας στιγμής, προσπαθούν να οδηγήσουν σε αναστολή και αυτήν ακόμα την ελάχιστη κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για αύριο, με το κλείσιμο των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι θα δώσει 5 δισ. και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ έσπευσε να δηλώσει την ετοιμότητά της για συζήτηση, σημειώνοντας μάλιστα πως από τη συζήτηση θα κριθεί η τύχη της κινητοποίησης.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ