Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
"Χρυσές γοργόνες"

Στην κορυφή του κόσμου από χτες η Εθνική ομάδα νεανίδων στο πόλο. Κέρδισαν την Αυστραλία στον τελικό με 6 - 5

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκονται από χτες οι νεάνιδες του ελληνικού πόλο που κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Τσεχία τερματίζοντας μάλιστα αήττητες με 8 νίκες σε 8 αγώνες.

Στο χτεσινό τελικό η Εθνική μας νίκησε μετά από συγκλονιστικό αγώνα την Αυστραλία με 6 - 5 γράφοντας μια ακόμα "χρυσή" σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας καταφέρνει σε ομαδικό άθλημα να πάρει χρυσό μετάλλιο, σε μια διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα η καλύτερη θέση ήταν η 2η που είχε καταλάβει η Εθνική πόλο στο πρόσφατο ΦΙΝΑ ΚΑΠ.

Τα κορίτσια του Νίκου Αναγνωστόπουλου έπαιξαν με πάθος και δίκαια κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλήτριες κόσμου. Κορυφαία παίκτρια για την Εθνική μας στο χτεσινό τελικό, ήταν η τερματοφύλακας Καρούσου που πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση και κράτησε ανέπαφη την εστία της σε κρίσιμα λεπτά του αγώνα, ιδιαίτερα στην τρίτη περίοδο.

Τα επτάλεπτα του αγώνα: 4 - 1, 1 - 1, 1 - 1, 0 - 2. Για την Εθνική μας σκόραραν η Κανελλοπούλου 2, Μελιδόνη 2, Δασκαλοπούλου 1, Ανδριοπούλου 1.

Πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας μετά τον αγώνα, ο "καπετάνιος" αυτής της επιτυχίας Νίκος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε: "Νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ελληνικού αθλητισμού. Και η Εθνική μπάσκετ είχε πάρει χρυσό αλλά το πήρε στην Αθήνα. Εμείς τα καταφέραμε εκτός Ελλάδας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια που τον τελευταίο καιρό είχαν εγκαταλείψει σπουδές και διασκέδαση και αφοσιώθηκαν στο σκοπό μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ