Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

(συνέχεια από σελίδα 1)

Είναι η κυβέρνηση που στις τάξεις της ενδημούν υπουργοί, οι οποίοι επισείουν την απειλή επαναφοράς του "ιδιώνυμου" και του αντικομμουνιστικού νόμου "509". Τούτη η κυβέρνηση είναι που προβαίνει σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα τύπου "κύρωσης" Σένγκεν και που έφτασε στο σημείο να ανασύρει μέχρι και χουντικούς νόμους, για να καταστείλει λαϊκές συγκεντρώσεις. Ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης, λοιπόν, έφτασε - χάνοντας ακόμα και την ψυχραιμία του - να υπονοήσει ότι το ΚΚΕ κινείται σε "παράλληλη" πορεία με τον Λεπέν!

Ο κ. Σημίτης έφτασε να υπονοήσει ότι το ΚΚΕ είναι ένας από τους εκτροφείς του "αυγού του φιδιού"! Αλήθεια, ποιες είναι οι πολιτικές που παρέχουν τη δυνατότητα στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του κεφαλαίου, στους φασίστες, να αλιεύουν ψηφοφόρους; Να εγκλωβίζουν κοινωνικά στρώματα, να χειραγωγούν συνειδήσεις; Η δυνατότητα των Χίτλερ και των Μουσολίνι - που η ιστορία έχει καταγράψει ότι, όταν οι κομμουνιστές τους πολεμούσαν, οι σοσιαλδημοκράτες πρόγονοι του κ. Σημίτη τούς έφερναν στην εξουσία - να αποκτούν κοινωνική βάση, προσφέρεται αφειδώς από την πολιτική των αδιεξόδων, του ψεύδους, της σαπίλας, της φτώχειας, της περιθωριοποίησης που "δωρίζει" ο καπιταλισμός στους λαούς. Αυτή η πολιτική των 20 εκατομμυρίων φτωχών και των 57 εκατομμυρίων ανέργων, που κατακλύζουν την ΕΕ, είναι που γεννά "νόμους Ντεμπρέ" στη Γαλλία και νεοναζιστές στη Γερμανία. Αυτή είναι η πολιτική που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις, στην Ελλάδα, ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του. Πρόκειται για την κυβέρνηση, που έχει αναγάγει την παραπάνω πολιτική σε "μονόδρομο". Και για να την εφαρμόσει, καταφεύγει στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου". Καταφεύγει σε ρατσιστικά μέτρα αιχμαλωσίας των λαθρομεταναστών από τις βαλκανικές χώρες. Καταφεύγει σε μέτρα απαλλαγής των εφοπλιστών από την υποχρέωση ασφαλιστικής κάλυψης των αλλοδαπών εργατών...

Γιατί, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατροπής του άσπρου σε μαύρο, από τον κ. Σημίτη; Γιατί αυτή η συκοφαντική επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ; Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του γνωρίζουν τι θέλουν. Θέλουν τον εκβαρβαρισμό της ελληνικής κοινωνίας, όπως τον υπαγορεύουν οι υποχρεώσεις τους απέναντι στον ευρω-ιμπεριαλισμό. Θέλουν να υποκαταστήσουν το διεθνιστικό περιεχόμενο του πατριωτισμού με το ραγιαδισμό και την υποτέλεια του κοσμοπολιτισμού. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ αποτελεί τον συνεπέστερο αντίπαλο στα σχέδιά τους. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ, παρά τον αυταρχισμό τους, την τρομοκράτηση του λαού, τη στυγνή επιβολή αντιλαϊκών μέτρων, έχει τον τρόπο να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το λαό. Εχει τη δύναμη να συσπειρώνει τους εργαζόμενους και να εκφράζει πολιτικά τον αγώνα για φρενάρισμα και ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αγριότητας. Ξέρουν ότι η πολιτική του ΚΚΕ, η πολιτική της αντεπίθεσης της κοινωνίας ενάντια στους"ιεροεξεταστές" των πολυεθνικών βρίσκει πλατιά απήχηση. Γι' αυτό καταφεύγουν σε συκοφαντίες που αποδεικνύουν τόσο το "ήθος" και το "ύφος" της εξουσίας τους, όσο και τους φόβους τους. Τους εγγυόμαστε ότι δεν έχουν πέσει έξω. Οντως, το ΚΚΕ, οι ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις, που αναπτύσσονται μέσα στην κοινωνία, θα μετατρέψουν τους φόβους τους σε εφιαλτική πραγματικότητα και για την πλουτοκρατία και για τους κυβερνητικούς της υπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ