Τρίτη 1 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπορείτε, να φανταστείτε...

Τι να υποθέσει κανείς για το "φιάσκο", όπως τελικά αποδείχτηκε, της μάζωξης των "κεντροαριστερών" υπουργών Οικονομίας της ΕΕ επί διήμερο στη Βουλιαγμένη; Καλά δεν ανταποκρίθηκε ο Βρετανός, καλά δεν ανταποκρίθηκε και ο Γάλλος υπουργός στην πρόσκληση. Αλλά αυτό πάλι, να μετατραπεί σε "άβατο" ο χώρος της σύσκεψης! Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού απαγορεύτηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους! Και να σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση έκανε τα αδύνατα δυνατά για να προπαγανδίσει τη συνάντηση όλο το προηγούμενο διάστημα, ωσάν να επρόκειτο για κοσμοϊστορικό γεγονός... Ομως, τζίφος.

Και εδώ που τα λέμε φυσικό ήταν. Αλλωστε, τόσο οι δικοί μας όσο και οι Ευρωπαίοι "κεντροαριστεροί" έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα, πλέον, οι άνθρωποι. Είναι κυβερνήτες. Αρα, τέρμα τα παχιά λόγια. Τώρα εκείνο που προέχει είναι να προωθήσουν τις επιταγές των πολυεθνικών, που σημαίνει ότι όσα έχουν να πουν, καλύτερα να τα λένε κεκλεισμένων των θυρών.

Οσο για το λαό, πρέπει να αρκείται στα συμπεράσματα των "αριστερών" συσκέψεων, όπως τα διατύπωσε ο κ. Παπαντωνίου μετά το τέλος των εργασιών: "Πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς στο πρόγραμμά μας. Αυτό είναι το μήνυμα", υπογράμμισε ο υπουργός. Φανταστείτε τώρα τι έλεγαν μόνοι τους και με κλειστές τις πόρτες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ