Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΝΑ
Μπίζνες υπό την αιγίδα της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας σε Πεκίνο - Σαγκάη

ΣΑΓΚΑΗ (Του απεσταλμένου μας Ανδρέα ΣΑΚΑΡΕΛΟΥ).-

Κάτω από κυβερνητική ομπρέλα και στήριξη, μερικές δεκάδες Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών προσπαθούν την όποια διείσδυσή τους στην αγορά της Κίνας. Σε αυτό ακριβώς συνοψίζονται τα αποτελέσματα της επίσημης κυβερνητικής αποστολής σε Πεκίνο και Σαγκάη, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία με τη συνοδεία επιχειρηματιών ολοκλήρωσε χτες τις επαφές της στην Κίνα.

Τα συμπεράσματα της κυβερνητικής - επιχειρηματικής αποστολής συνόψισε ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος επιγραμματικά ανέφερε: «Είχαμε αυτές τις συναντήσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, οι οποίες κάτω από την ομπρέλα της ελληνικής κυβέρνησης έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις σε βάθος και πιστεύω ότι θα έχουμε σύντομα πολύ σημαντικά αποτελέσματα, όπως με τη σημερινή συμφωνία της εταιρείας "Κορρές"», η οποία, να σημειωθεί, ανήκει στον κλάδο των καλλυντικών.

«Ολες οι εταιρείες χρειάζονται τη στήριξη της κυβέρνησης», σημείωσε ο υπουργός και ανέφερε ονομαστικά και την εταιρεία «Μινέρβα», που προσπαθεί, ήδη, να διακινήσει τα εμπορεύματά της στην Κίνα.

Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κρατά την παραμικρή απόσταση από τους επιχειρηματίες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα κι αυτό παρά το γεγονός ότι «η επιχειρηματικότητα» όλο το τελευταίο διάστημα αναδεικνύεται σε θερμοκήπιο φαινομένων χρηματισμού, διαφθοράς, κλπ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε και την υπό εκκόλαψη συνεργασία ανάμεσα στα Χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σοφοκλέους. Οπως είπε, προβλέπεται η διαπραγμάτευση «καλαθιού μετοχών» του ΧΑΑ στη Σαγκάη και το αντίστροφο, κάτι που θα απαιτήσει και νομοθετική ρύθμιση.

Στην κυβερνητική αποστολή μετείχαν περίπου 60 επιχειρηματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, πραγματοποίησαν περίπου 600 συναντήσεις με κινεζικές επιχειρήσεις. Η συμφωνία της εταιρείας «Κορρές», που ήδη ανακοινώθηκε, αφορά τη διανομή, μέσω αντιπροσώπου, καλλυντικών προϊόντων σε καταστήματα που έχουν τη φίρμα της ελληνικής εταιρείας.

  • Πάντως, στο χτεσινό φύλλο της αγγλόφωνης εφημερίδας «Σαγκάι Ντέιλι» υπήρχε προβολή και φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Προσκλητήριο» σε «επενδυτές», στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής (2019-11-05 00:00:00.0)
Σκληρά παζάρια με φόντο τον ανταγωνισμό μονοπωλίων (2018-05-04 00:00:00.0)
Με ατζέντα υπαγορευμένη από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων (2016-07-07 00:00:00.0)
Μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια (2010-09-10 00:00:00.0)
Ξένοι μελετούν... Καζαντζάκη (2007-01-17 00:00:00.0)
«Προώθηση» του ευρώ σε Κίνα και Ιράν θα επιχειρήσει ο Αϊχελ... (2002-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ