Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων, δήλωσαν από το Σύνταγμα εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές. Εκ μέρους των γονιών, η πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ Β. Τζιαντζή δήλωσε από το βήμα της συγκέντρωσης ότι οι γονείς θέλουν σχολεία πραγματικά δωρεάν και δημόσια, ανοιχτά στη μόρφωση όλων των μαθητών, στη ζωή, στην πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα και κλειστά τα φροντιστήρια και την ασύδοτη δράση των επιχειρήσεων.
«Εχουμε ήδη κερδίσει πολλά! Με τους αγώνες μας, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, τους δυσκολέψαμε!». Με τα λόγια αυτά ο Αν. Προυσανίδης, από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους. «Είμαστε γενιά που ονειρευόμαστε, που διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μαθαίνουμε στο σχολείο του αγώνα», είπε ο εκπρόσωπος των μαθητών, καλώντας όλους να βρεθούν στο πλευρό τους.
Για «θύελλα» που ξεσπά στα Πανεπιστήμια και στην Παιδεία συνολικά, έκανε λόγο χαιρετίζοντας ο Θεοδ. Μπενάτος. Οπως είπε, ακόμα πιο αποφασισμένοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πέρσι, οι φοιτητές κλείνουν τις σχολές μία προς μία, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, στις οποίες συμμετέχουν μαζικά για να μην επιτρέψουν να γίνουν τα πτυχία κουρελόχαρτα, να μπουν φραγμός στην ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση μέσα και από την αναθεώρηση του άρθρου 16.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημ. Μπράτης σημείωσε ότι το συλλαλητήριο ήταν η καλύτερη απάντηση στη στάση της κυβέρνησης που λέει ότι για τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση δεν υπάρχουν χρήματα και δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι περήφανοι για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές, τις ομοσπονδίες, το ΠΑΜΕ. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΠΟΣΔΕΠ και άλλων οργανώσεων.