Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - ΓΣΕΕ
Χαρτοπόλεμος εντυπώσεων για τα επικουρικά

Συμφωνούν στις αντιασφαλιστικές συγχωνεύσεις, ερίζουν για τον τρόπο που θα προωθηθούν

Πινγκ - πονγκ στις πλάτες των εργαζομένων παίζουν το υπουργείο Απασχόλησης και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σχετικά με τη συγχώνευση των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑΜ, που δρομολογήθηκε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αν και οι δύο πλευρές τάσσονται αναφανδόν υπέρ των συγχωνεύσεων - που έτσι και αλλιώς θα φέρει περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων - έχουν ανοίξει χαρτοπόλεμο (ανταλλαγή επιστολών) για το πώς θα γίνει αυτή η συγχώνευση. Ετσι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ειδικότερα η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, με επιστολή της προχτές προς τον υπουργό Απασχόλησης ζητά μεν την εφαρμογή του νόμου 3029, αλλά ισχυρίζεται ότι σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που έθετε ο νόμος γι' αυτή τη συγχώνευση, αφού δεν έχει αποδοθεί η περιουσία στο ΕΤΕΑΜ, που μέχρι τώρα παρακρατεί το ΙΚΑ. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως το υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει διατάξεις του Ν.2084/1992 που προσκρούει στις νεότερες ρυθμίσεις του Ν. 3029/2002.

Χτες ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης με απαντητική του επιστολή, ισχυρίζεται με τη σειρά του ότι οι νομικές ερμηνείες της ΓΣΕΕ δεν έχουν βάση, «αφού ο Ν.3029 αφορά στα θέματα ενοποιήσεων και ομαδοποιήσεων των Επικουρικών Ταμείων, ενώ ο Ν.2084 αφορά αποκλειστικά σε συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων που έχουν οικονομική αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους». Με την ίδια επιστολή καλεί την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε συνάντηση και διάλογο, αν και είναι φανερό ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούν στο κύριο, στη συγχώνευση των επικουρικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ