Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κηδεύτηκε ο Μανώλης Γουρνιεζάκης

Παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστών απ' όλες τις παρατάξεις και συναδέλφων του

Κηδεύτηκε χτες το απόγευμα ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Μανώλης Γουρνιεζάκης, που πέθανε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Ο 56χρονος συνδικαλιστής εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε από μέλη της ΔΑΚΕ, κατά τη διάρκεια των εκλογών στο Σύλλογο Πτυχιούχων ΕΛΤΑ. Στην κηδεία, στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου, παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη, κυρίως απ' το χώρο του ΠΑΣΟΚ, και εργαζόμενοι. Μεταξύ αυτών η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ στον ιδιωτικό τομέα, ο Σ. Παπασπύρου, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο Κ. Πουπάκης, γγ της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα, ο Α. Καλύβης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, επικεφαλής της «Αυτόνομης Παρέμβασης», και από το ΣΥΝ ο Π. Λαφαζάνης.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε ο Γιώργος Μαυρίκος. Στεφάνι έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ απ' τη ΝΔ στεφάνι έστειλε ο υπουργός Μεταφορών, Μ. Λιάπης. Στον επικήδειό του ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «δε θα αφήσουμε να ριζώσει στη χώρα μας η λογική των τραμπούκων και των παρακρατικών μηχανισμών», ενώ ο Φ. Θωμάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, σημείωσε ότι «θα αναζητήσουμε τις πολιτικές και νομικές ευθύνες».

Στο τριήμερο που μεσολάβησε από το περασμένο Σάββατο, συνεχίστηκαν οι αντεγκλήσεις για το τραγικό περιστατικό. Ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κρήτη επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτή «καλλιεργεί τις παρακρατικές αντιλήψεις» και συνέδεσε το επεισόδιο με τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα. Παράλληλα, δηλώσεις στελεχών της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ έφερναν στην επιφάνεια όλο το κλίμα μιας άνευ ορίων αντιπαράθεσης χωρίς κανένα πολιτικό υπόβαθρο, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ΕΛΤΑ, μεταξύ συνδικαλιστών διαφόρων ομάδων. Στο μεταξύ, και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του εκλιπόντος, Δ. Μπούκης, επιβεβαίωσε τα ευρήματα της πρώτης νεκροψίας, που απέδιδε το θάνατο σε πνευμονικό οίδημα, αλλά δεν απέκλειε το ενδεχόμενο το θύμα να δέχτηκε χτυπήματα που όμως δεν αφήνουν ίχνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ