Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΠΑΣΟΚ
Θυμήθηκε τους μικρομεσαίους που χαράτσωσε

Η εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου πίσω από τις χτεσινές υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου για μείωση της φορολογίας στις «φθίνουσες περιοχές»

Οχυρωμένος πίσω από ανέξοδες υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας των μικρών επιχειρήσεων, ο Γ. Παπανδρέου επανέφερε χτες την πρότασή του για την προώθηση του προγράμματος «ανασυγκρότησης φθινουσών περιοχών», με το οποίο το ΠΑΣΟΚ στο όνομα δήθεν της... πάταξης της ανεργίας, προτείνει φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε, ενόψει της ΔΕΘ, με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

Στις συναντήσεις με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, όπως δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, ο Γ. Παπανδρέου «συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες και τις εμπορικές επιχειρήσεις». Ο Γ. Παπανδρέου... ξεχνώντας προφανώς ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ χαράτσωσαν άγρια τους μικρομεσαίους, υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας τους, αλλά την ίδια στιγμή τόνισε αναφερόμενος ξεκάθαρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες ότι προτείνει «μείωση της φορολογίας στα κέρδη που επενδύονται». Στηρίζοντας απόλυτα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ που ζητά φτηνά εργατικά χέρια και ταυτίζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων, πρότεινε «φορολογικά κίνητρα για την καταπολέμηση της ανεργίας με ειδικό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για πολύ μικρές επιχειρήσεις σε περιοχές, νομούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο προγραμμάτων ανασυγκρότησης φθινουσών περιοχών».

Επίσης υποστήριξε ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα «διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων», το οποίο όπως είπε ευνοεί τις πολύ «μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως τις πολυεθνικές», όταν στο κυβερνητικό του πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ έθετε σαν βασικό θέμα τη συζήτηση για τη διεύρυνση του ωραρίου. Στη συνάντηση με τον ΣΑΤΕ, ο Γ. Παπανδρέου συζήτησε για τα δημόσια έργα και ανέφερε ότι «οι καθυστερήσεις και το νέο μειοδοτικό σύστημα οδήγησαν σε μεγάλες εκπτώσεις, με αποτέλεσμα τα έργα ή να μην τελειώσουν ποτέ ή να υποβαθμιστεί η ποιότητά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ