Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Εκαναν την ανάγκη φιλοτιμία

Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Η παύση των εχθροπραξιών στο Λίβανο έχει ουσιαστική προοπτική μόνο εάν σημαίνει την παύση των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από τα εδάφη του Λιβάνου. Διαφορετικά πρόκειται για μια κίβδηλη εκεχειρία για να εξυπηρετήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Δεν υπάρχει δίκαιη εκεχειρία όταν ο επιτιθέμενος, το Ισραήλ, βρίσκεται στο έδαφος του αμυνόμενου, του Λιβάνου. Οι υπέρμαχοι της ευρωατλαντικής ειρήνης έφτασαν στο σημείο να στηρίζουν έμμεσα (ΕΕ) και άμεσα (ΗΠΑ) την αξίωση του επιτιθέμενου, του Ισραήλ, να ασκεί δικαίωμα αυτοάμυνας (!) στο έδαφος του αμυνόμενου, του Λιβάνου. Περισσότερο, να ζητά τη διάλυση της ένοπλης λαϊκής αντίστασης, της «Χεζμπολάχ». Παραλογισμός; Οχι. Απλά εκούσια ιμπεριαλιστική αλαζονεία με αποδοχή της ναζιστικής θεωρίας του «ζωτικού χώρου». Είναι η επανεμφάνιση του ναζισμού με τη βούλα του ισραηλίτικου στρατιωτικού - πολιτικού, θρησκευτικού ιερατικού συμπλέγματος εξουσίας. Μιλιταριστές, πολιτικοί και ραβίνοι εν δράσει. Πίσω τους το μαξιλάρι του διεθνούς ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού, της ευρωατλαντικής μητρόπολης, με τη σύμμαχη στήριξη περιφερειακών ιμπεριαλιστών μικρομεσαίου μεγέθους και «πρόθυμων» δυτικόστροφων πειναλέων πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών. Η μαύρη διεθνής στο συνολικό της μεγαλείο!

Τώρα διατυμπανίζονται οι υποτιθέμενες προθέσεις του Ισραήλ να αποχωρήσει σταδιακά από το Λίβανο. Αφού εκπλήρωσε την αποστολή του να ισοπεδώσει από κτίρια, δρόμους και ανθρώπους (1.000 άμαχοι νεκροί, 3.500 τραυματίες) το νότιο Λίβανο, τώρα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία. Η ανάγκη είναι η αδυναμία του να υποτάξει τη λαϊκή αντίσταση της «Χεζμπολάχ». Η φιλοτιμία είναι η υπόδειξη των συμβουλατόρων ευρωατλαντιστών ότι αναλαμβάνουν αυτοί τη συνέχιση του λιβανικού δράματος. Η συνταγή γνωστή: «Διαίρει και βασίλευε». Σκοπός τους είναι να προκαλέσουν διχασμό στο εσωτερικό του Λιβάνου με κύρια αντίθεση μεταξύ κυβέρνησης και «Χεζμπολάχ». Αυτό θα σήμαινε αντίθεση μεταξύ των «επισήμων» και του λιβανικού λαού. Θα το πετύχουν; Εδώ φαίνεται ότι θα κριθεί το μέλλον του Λιβάνου.

Οι Ισραηλίτες εξουσιαστές ναζί καιροφυλακτούν παρά τις όποιες δηλώσεις. Εδώ συνεχίζει να κρίνεται ο επαίσχυντος ρόλος των ευρωατλαντιστών αντάμα με τον ΟΗΕ των επεμβασιών. Εδώ συνεχίζει να κρίνεται ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης των... ανυποχώρητων και... βροντερών «ειρηνόφιλων». Το Ισραήλ είπε εξαρχής «παύση του πολέμου μόνο όταν διαλυθεί η "Χεζμπολάχ"». Η «Χεζμπολάχ» είπε εξαρχής «παύση του πολέμου μόνο όταν αποχωρήσουν οι Ισραηλίτες από το Λίβανο». Η ΥΠΕΞ κ. Ντόρα Μπακογιάννη τι είπε; Απλά, γενικώς... ειρήνη. Δηλαδή νούλα. Το πώς θα επιτευχθεί, βρίσκεται στα συρτάρια των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων. Οι ευλογίες κι ευχαριστίες της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ προς την ομόλογό της και την ελληνική κυβέρνηση, ξυπνούν νέους εφιάλτες από το παρελθόν. Τα δολοφονημένα γυναικόπαιδα του Λιβάνου ζητούν τη δικαίωσή τους και γίνονται οι Ερινύες της ελληνικής κυβερνητικής υποκρισίας κι αποκοτιάς.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ