Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΠ
Απεργούν και σήμερα

Εμπαίζουν τους συμβασιούχους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία διεκδικούν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που χτες και σήμερα πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ αντιδρούν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς εξαιρεί ένα μεγάλο αριθμό συμβασιούχων - πάνω από 1.000 σε σύνολο 3.000 σε όλη την Ελλάδα - από τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων μόνιμου προσωπικού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συμβασιούχοι των ΚΕΠ δουλεύουν εδώ και χρόνια με συμβάσεις έργου, με εξευτελιστικές αμοιβές και χωρίς δικαιώματα. Είναι και αυτοί μέρος της στρατιάς των χιλιάδων συμβασιούχων που δημιούργησαν και συντήρησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα να συνεχίζει την ίδια πολιτική. Οι κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου χρησιμοποιούν αυτούς τους εργαζόμενους - ομήρους ως φθηνό εργατικό δυναμικό για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και προσπαθούν να υφαρπάζουν κάθε φορά την ψήφο τους με αντάλλαγμα την ελπίδα για δουλιά. Τους εργαζόμενους αυτούς ο υφυπουργός Απ. Ανδρεουλάκος πριν λίγους μήνες τους αποκάλεσε ανερυθρίαστα «εργολάβους» για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν και ότι αν το κάνουν μπορεί να τους απολύσει.

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη που ως αξιωματική αντιπολίτευση θυμήθηκαν ότι οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, ξεχνούν ότι ως κυβέρνηση προώθησαν τις πολιτικές που σήμερα παράγουν αυτά τα προβλήματα. Και δε διστάζουν νομίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν μικρή μνήμη, να δηλώνουν σήμερα υποκριτικά ότι δήθεν είναι στο πλευρό τους, όπως προχτές έκανε με δηλώσεις της, η υπερνομάρχης Αθήνας -Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.

Ο Γ. Στρατηγός, από τη Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, με δηλώσεις στο «Ρ» τόνισε: «Οι άθλιες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι χιλιάδες συμβασιούχοι είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε τους συμβασιούχους να συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση με το σύνολο των εργαζομένων για να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους και μέσα από την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ