Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τσιμουδιά για την ουσία

Δε χάνει ευκαιρία, μπροστά στις εκλογές μάλιστα, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας να διατυμπανίζει τους ελέγχους που πραγματοποιούν τα διάφορα κλιμάκια της νομαρχίας που αυτή άλλωστε είναι και η υποχρέωσή τους. Χτες, για παράδειγμα, έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή τις εκπτώσεις για να πει ότι τον Ιούλη ελέγχθηκαν 265 εμπορικά καταστήματα εκ των οποίων έγιναν συστάσεις σε 121 για τοποθέτηση πινακίδων τιμών στα προς πώληση είδη στη βιτρίνα και εντός του καταστήματος, για τη διπλή αναγραφή των τιμών κ.ά.

Ξέχασε, όμως, να μας πει για το δράμα που ζουν όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων του Πειραιά που ακόμα και τώρα την περίοδο των εκπτώσεων, όσο κι αν κατεβάζουν τις τιμές, δε βλέπουν άνθρωπο να μπαίνει στα καταστήματά τους. Και πώς να μπει, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι με τα χρήματα που παίρνουν ίσα που καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα.

Ο νομάρχης, βέβαια, το μόνο που δηλώνει είναι ότι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τους εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης των καταναλωτών».

Σα να φταίει κάτι άλλο και όχι η ίδια η πολιτική που ο ίδιος υπηρετεί πιστά και εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πολιτική που έχει καθηλωμένα τα λαϊκά εισοδήματα και ενισχύει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Ζητήματα, δηλαδή, που δεν αντιμετωπίζονται με ελέγχους και φιγουρατζίδικες ανακοινώσεις για τη δραστηριότητα των συνεργείων της νομαρχίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ