Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων

Με 57,6 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται 1.563 επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση έργων του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά», συνολικού προϋπολογισμού 144 εκατ. ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, με την προσθήκη ότι έχει προκηρυχτεί και το πρόγραμμα «Ψηφιακό Μέλλον» που - κατά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου - αφορά «μικρομεσαίες επιχειρήσεις» στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Στις «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις το υπουργείο εντάσσει και τις... «μεγαλομεσαίες». Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων - που απασχολούν από 15 έως 250 άτομα και έχουν αρχίσει τη δραστηριότητά τους πριν την 1η Γενάρη 2003 -για την εισαγωγή τους στην ψηφιακή οικονομία.

Ο προϋπολογισμός για κάθε πρόταση κυμαίνεται από 100.000 έως 800.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 45-55%, ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία γίνεται η επένδυση, ενώ η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης. Η υποβολή προτάσεων γίνεται στην ιστοσελίδα www.psifiakomellon.gr και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 18 Σεπτέμβρη 2006.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ