Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτική φάρσα

Το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ο έρωτας του δον Περλιμπλίν και της Μπελίσα», από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Ρεματιάς τη Δευτέρα (9μμ), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Στο έργο ένα αγαθό γεροντοπαλίκαρο, μεγαλωμένο στην ποδιά της παραμάνας του Μαρκόλφα, πιάνεται στα δίχτυα της όμορφης Μπελίσα. Την πρώτη νύχτα του γάμου τους, η Μπελίσα απατάει τον Περλιμπλίν. Το θέμα είναι παλιό και συνάμα κοινό: η ερωτική δυσαρμονία ανάμεσα σ' έναν ηλικιωμένο και μια νέα ελκυστική γυναίκα. Πρόκειται για μια ερωτική φάρσα με ζωντανούς χαρακτήρες και ποιητική ευγένεια, που αναδεικνύει, με τρόπο αποκαλυπτικό και παράξενο, την τυραννική αντίφαση ανάμεσα στην πραγματικότητα των αισθήσεων και στις βαθύτερες αναζητήσεις της ανθρώπινης ψυχής.

Η μετάφραση είναι του Νίκου Γκάτσου, η σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη, τα σκηνικά - κοστούμια της Αλεξίας Θεοδωράκη. Η μουσική του Γιώργου Ανδρέου εμπνέεται και συνομιλεί με το τραγούδι «Πέρα στο Θολό Ποτάμι», από τον Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι. Οι φωτισμοί είναι του Δήμου Αβδελιώδη. Δραματουργική συνεργασία: Αγαθή Δημητρούκα. Παίζουν: Αρης Λεμπεσόπουλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Καίτη Ροβήρου, Δανάη Τζήμα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ