Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΛΕΣΒΟΥ
«Μπορούμε να ανοίξουμε ελπιδοφόρο δρόμο»

Τη διακήρυξη και τους πρώτους υποψηφίους της ΝΑΣ Λέσβου παρουσίασε, προχτές, ο υποψήφιος νομάρχης στο νησί Βαγγέλης Παλαιολόγος

Ο Βαγγέλης Παλαιολόγος υποψήφιος νομάρχης Λέσβου.
Ο Βαγγέλης Παλαιολόγος υποψήφιος νομάρχης Λέσβου.
Σε μήνυμα αντεπίθεσης κάλεσε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Λέσβου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης και των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου. Ο Βαγγέλης Παλαιολόγος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «σημασία έχει να καταλάβει ο λεσβιακός λαός ότι μπορεί να ανοίξει έναν ελπιδοφόρο δρόμο, μόνο όταν απεγκλωβιστεί από τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ».

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ υπογράμμισε ότι «με την αλλαγή του συσχετισμού της δύναμης παντού και στην ΤΑ θα συμβάλλουμε να ανοίξει ο δρόμος της συμμαχίας των εργαζομένων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων». Οι υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση έχουν ονόματα επισήμανε και εξήγησε: «Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ που παίρνονται και εφαρμόζονται καθημερινά σε όλους τους τομείς, πατούν σταθερά στο έδαφος που έστρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση της ΝΔ υιοθέτησε όλους τους νόμους που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζει ακάθεκτη με μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα, την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, με το παραπλανητικό επιχείρημα «ανάπτυξη για όλους». Αυτήν την πολιτική, προσέθεσε «πέρασε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η παράταξη της ΝΔ».

Ο υποψήφιος νομάρχης σημείωσε πως «στην ίδια λογική βάδισε και βαδίζει ο Συνασπισμός και σε επίπεδο ΤΑ. Συμφώνησε με τα κόμματα του δικομματισμού στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής». Προσέθεσε πως σε ορισμένους δήμους συνδιοικεί με το ΠΑΣΟΚ και θα ξανασυνεργαστεί μαζί τους.

Η διακήρυξη εμπεριέχει και τη δράση της ΝΑΣ το προηγούμενο διάστημα. Η ΝΑΣ «συμμετείχε ενεργά, με συνέπεια και καθαρό πολιτικό προσανατολισμό, ως αντιπολίτευση σε όλες τις δραστηριότητες της Νομαρχιακής Αρχής καταψηφίζοντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και την αντίστοιχη Νομαρχιακή Επιτροπή αποφάσεις αντίθετες στο θεσμό, στα λαϊκά συμφέροντα και στον τόπο. Κατέθεσε δεκάδες προτάσεις, αναφορές και ερωτήσεις στον Νομάρχη και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ΝΑΣ στάθηκε πάντα στο πλευρό και στήριξε τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων, των ψαράδων, των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών. Πρωτοστάτησε για τα ζητήματα Υγείας (Νοσοκομείο), Παιδείας, Νεολαίας, γυναικών κ.ά. και συμμετείχε σ' όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών, για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για τα ζητήματα ειρήνης».

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου είναι τα εξής:

ΒΟΥΛΑΛΑΣ ΛΑΚΗΣ, ηλεκτρολόγος, πρώην πρόεδρος Κοινότητας Πλαγιάς.ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ - ΑΝΤΩΝΑ ΕΛΕΝΗ, δασκάλα, πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος.ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.ΖΑΓΟΥΔΗΣ ΘΩΜΑΣ, αγρότης, μέλος του ΔΣ Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Λήμνου, μέλος της Παλλημνιακής Επιτροπής της ΠΑΣΥ.ΖΕΡΒΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, συνταξιούχος εργάτρια από Αη Στράτη.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Κάσπακα Λήμνου, γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων στους Δήμους της Λήμνου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της Λήμνου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.ΚΑΤΣΙΚΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων (ΟΛΣΑ).ΜΑΚΡΟΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,δάσκαλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.ΜΠΡΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, απόφοιτος Πολυτεχνείου Linseping Σουηδίας, ηλεκτρονικός, επιχειρηματίας, εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Λέσβου.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ, δημοτικός υπάλληλος, γγ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Μυτιλήνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου.ΠΕΡΜΑΧΟΥ ΕΛΕΝΗ, αντιπρόεδρος του ΔΣ του γυναικείου Συνεταιρισμού Παρακοίλων.ΠΙΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,οικοδόμος, Πρόεδρος του Παλλημνιακού Παραρτήματος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και γγ Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου.ΠΛΑΝΤΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,τραπεζοϋπάλληλος, γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΟΤΟΕ, αντιπρόσωπος στο Σύλλογο εργαζομένων στην ΑΤΕ.ΣΑΜΑΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ, κοινωνιολόγος - συγγραφέας.ΣΙΑΜΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, επαγγελματίας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Επιπλοποιών.ΤΟΥΡΒΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Β. Αιγαίου.ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, δικηγόρος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική απάντηση - ΟΧΙ στις φυλακές ξεριζωμένων της ΕΕ(2021-10-08 00:00:00.0)
Αύριο ξεκινούν τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα στα νησιά του Αιγαίου(2017-06-30 00:00:00.0)
Αγωνιστική - διεκδικητική στάση(2002-09-28 00:00:00.0)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ(1998-09-27 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στη Μύρινα(1997-03-01 00:00:00.0)
Κυβερνητικές "πλάτες" στην πολυεθνική(1996-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ