Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επεκτείνεται η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, εξέφρασε χτες το ΚΚΕ. Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνει:

«Με το σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις", που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, επεκτείνεται η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο, που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η ΝΔ.

Μετά τις ΔΕΚΟ, τα τουριστικά ακίνητα, τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις εκχωρείται η δημόσια γη, εντός και εκτός σχεδίου πόλεως και σε τιμές μικρότερες όχι μόνο από τις εμπορικές, αλλά και από τις "αντικειμενικές αξίες", ενώ παράλληλα "απελευθερώνονται" εκτάσεις, εντείνεται η εμπορευματοποίηση. Στο όνομα της είσπραξης εσόδων υπολογίζεται ότι προωθείται η πώληση πάνω από 3 εκατομμυρίων στρεμμάτων γης και χωρίς κοινωνικά κριτήρια που, όπως λένε, έβαζαν εμπόδια, ενώ συνεχίζεται η ομηρία για όσους έχουν οικοδομήσει, αφού νομιμοποιούνται τα οικόπεδα, όχι όμως και το οίκημα.

Οι αναφορές ότι δεν μπορούν να εξαγοραστούν ακίνητα που βρίσκονται σε χώρους φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση ή δασικές εκτάσεις, είναι ψευδεπίγραφες, γιατί με την υπάρχουσα νομοθεσία και την αλλαγή του άρθρου 24 του Συντάγματος, οι αποχαρακτηρισμοί των μεγαλοκαταπατητών, των κερδοσκόπων της γης, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την εκχώρηση της δημόσιας γης και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, να αναλάβουν δράση, να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική, να την ανατρέψουν.

Οσο συνεχίζεται η πολιτική της εξυπηρέτησης των καταπατητών της δημόσιας γης, η καταστροφή των δασών και η τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων θα αυξάνονται και η ζωή των εργαζομένων θα υποβαθμίζεται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ