Κυριακή 2 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σοβαρά προβλήματα από τον κλίβανο αποβλήτων

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται με τη λειτουργία του κλιβάνου - καυστήρα ιατρικών αποβλήτων που είναι εγκαταστημένος μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι το ύψος του φουγάρου φτάνει στον 4ο όροφο, ενώ υπάρχει ακόμα ένας όροφος κτισμένος. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις κλιματιστικές μονάδες του νοσοκομείου και τα καυσαέρια που εκπέμπονται οδηγούνται μέσω των κλιματιστικών μέσα στους χώρους του νοσοκομείου επιβαρύνοντας τους ασθενείς και το προσωπικό που διαμαρτύρεται έντονα γι' αυτή την κατάσταση. Η αποκομιδή των σκουπιδιών δε γίνεται κάθε μέρα και υπάρχει πρόβλημα μόλυνσης. Ενδεικτικό είναι ότι πρόσφατα που έγιναν κάποια πειράματα με ζώα και τα σκουπίδια παρέμειναν για ένα 15νθήμερο στο χώρο του νοσοκομείου, από την αποσύνθεση των ζώων δημιουργήθηκε αφόρητη κατάσταση ακόμα και στα μαγειρεία του νοσοκομείου.

«Οπως είναι γνωστό, την καθαριότητα του νοσοκομείου η διοίκηση την έχει αναθέσει σε ιδιώτη εργολάβο υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης τομέων της Δημόσιας Υγείας. Ο εργολάβος, εκτός του ότι δε μαζεύει συχνά τα σκουπίδια που συσσωρεύονται για μέρες, απασχολεί και ένα μαθητή λυκείου σ' αυτή τη δουλιά στο νοσοκομείο, ενώ είναι άγνωστο αν το προσωπικό που χρησιμοποιεί είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ», αναφέρουν.

Μετά από αυτά, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό:

  • Ο κλίβανος - καυστήρας που λειτουργεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχει άδεια λειτουργίας; Εχει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές καθώς και φίλτρα; Τηρούνται στη λειτουργία του όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως π.χ. αλλαγή φίλτρων (αν υπάρχουν) σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και όλα τα άλλα μέτρα; Υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που τον χειρίζεται; Τι θα γίνει με το ζήτημα του φουγάρου που είναι χαμηλό και ο καπνός μπαίνει στο εσωτερικό του νοσοκομείου;
  • Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου, έχει ασφαλισμένο στο ΙΚΑ το προσωπικό που χρησιμοποιεί, τηρεί όλες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που είναι αναγκαίες για το προσωπικό που κάνει μια τέτοια δύσκολη και ανθυγιεινή εργασία;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ