Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
Ανεπιθύμητοι οι υπουργοί του κεφαλαίου

Ξανά σήμερα διαδήλωση στο Λαγονήσι. Αύριο, Πέμπτη, περικύκλωση της Βουλής

Eurokinissi

«Στους ιμπεριαλιστές καμιά υποταγή. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Με αλλεπάλληλα συνθήματα, με καθαρά ταξικό περιεχόμενο, εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές διαδήλωσαν χτες στο Λαγονήσι και κήρυξαν ανεπιθύμητους τους υπουργούς του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας.

Τα πούλμαν άρχισαν να φτάνουν στο Λαγονήσι το ένα μετά το άλλο και γύρω στις 11 το πρωί, το σφιχτό, ενιαίο μπλοκ εργατών, φοιτητών και σπουδαστών συγκροτήθηκε και ξεκίνησε πορεία προς το ξενοδοχείο, όπου άρχισε χτες η Σύνοδος υπουργών Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ.

Με πικέτες και σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια πορεύονταν χωρίς να σταματούν ούτε στιγμή τα συνθήματα: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή των μονοπωλίων είναι εντολή», «ακούστε τι λένε εργάτες, φοιτητές: Με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές»! Ηταν εκεί σπουδαστές με το Πανελλαδικό Συντονιστικό των ΤΕΙ και φοιτητές από τους συλλόγους Φιλοσοφικής, Παντείου, Οικονομικού, Πολιτικού, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής, Γεωλογικού, ΤΕΦΑΑ και ΜΙΘΕ (Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης).

Στα 500 μέτρα πριν το ξενοδοχείο, η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο με κλούβες και δεν επέτρεπε τη συνέχεια της διαδήλωσης. «Ο δρόμος πρέπει να είναι ανοιχτός στην πάλη των φοιτητών, των εργαζομένων, του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ», επισήμανε ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ σε Αθήνα - Πειραιά που ζήτησε να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές που απάντησαν αποφασιστικά: «Φέρτε και τα ΜΑΤ, ψηφίστε τρομονόμους, εμείς όλη την ώρα θα είμαστε στους δρόμους».

Από τη χτεσινή διαδήλωση στο Λαγονήσι

Eurokinissi

Από τη χτεσινή διαδήλωση στο Λαγονήσι
Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Τ. Τσιόγκας, ξενοδοχοϋπάλληλοι εργαζόμενοι στο Λαγονήσι και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Το αγωνιστικό «ραντεβού» ανανεώθηκε για σήμερα, με αναχώρηση στις 8.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη και στις 10 με νέα διαδήλωση έξω από το χώρο όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί του ΟΑΣΑ στο Λαγονήσι.

Για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί περικύκλωση της Βουλής στις 10 το πρωί, την ώρα που γίνεται συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ