Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παγκόσμιος ηγέτης...

Η «Roche» («Ρος») είναι παγκόσμιος ηγέτης στη φροντίδα υγείας, καθώς είναι μια απ' τις 10 μεγαλύτερες εταιρίες υγειονομικής φροντίδας, ανακοίνωσε το ελληνικό τμήμα της πολυεθνικής του φαρμάκου το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο μιας διεθνούς καμπάνιας της «Roche».

Ο «Ομιλος Roche» έγινε τελευταία συνώνυμος με το φάρμακο «Tamiflu» («Ταμιφλού») για τη γρίπη των πτηνών. Είναι νωπές οι πιέσεις προς τη «Roche» για να επιτρέψει - όπως έκανε τελικά - και σε άλλες εταιρίες να παράγουν το «Tamiflu». Ακόμα είναι νωπή η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντ. Ράμσφελντ, έχει μετοχές 25 εκατ. δολαρίων της εταιρίας «Gilead Sciences», η οποία έχει την πατέντα του «Tamiflu». Η «Gilead» - με τη σειρά της - παραχώρησε το 1996 το δικαίωμα παραγωγής στη «Roche», με τη συμφωνία να παίρνει το 10% επί των πωλήσεων.

Ο «Ομιλος Roche» δραστηριοποιείται σε 150 χώρες και απασχολεί 70.000 εργαζόμενους. Στη χώρα μας απασχολεί 320 άτομα και το 2003 ο κύκλος των πωλήσεών του στη μικρή Ελλαδίτσα ήταν - σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρίας - περισσότερο από 180 εκ. ευρώ.

Τώρα, εάν ο όμιλος είναι «παγκόσμιος ηγέτης» στη «φροντίδα υγείας» ή στην εκμετάλλευση των ανάλογων αναγκών των λαών του πλανήτη, το αφήνουμε στην κρίση σας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ