Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Αίτημα να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή

Η υπόθεση με τις απαγωγές των Πακιστανών από υπαλλήλους της ΕΥΠ, να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή μαζί με την άλλη μεγάλη υπόθεση των υποκλοπών, μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη. Το αίτημα αυτό έθεσε χτες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό με έγγραφό του ο Φρ. Ραγκούσης, δικηγόρος των Πακιστανών μεταναστών.

Στο έγγραφό του ο Φρ. Ραγκούσης αναφέρει ότι οι απαγωγές των Πακιστανών, οι προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση της χώρας μας και οι απειλές που δέχτηκαν οι Πακιστανοί μετανάστες αναδεικνύουν το θέμα σε μείζονος σημασίας και επιβάλλεται η συνολική διεξαγωγή της ανάκρισης μαζί με τις υποκλοπές.

Στο μεταξύ η οικογένεια Τσαλικίδη, μέσω του δικηγόρου της Θ. Σοφού, προτίθεται να προσφύγει σε βάρος της διάταξης του εισαγγελέα Ι. Διώτη, ο οποίος με το πόρισμά του συνέδεσε το θάνατο του Κ. Τσαλικίδη με τις υποκλοπές, αλλά απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας που ζητούσε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για συμμετοχή σε αυτοκτονία. Μάλιστα, ο Θ. Σοφός σε δηλώσεις του χτες μετά τη συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό διερωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη να είναι αιτιώδης με τις υποκλοπές και να μην υπάρχει συμμετοχή τρίτου προσώπου στην υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ