Κυριακή 25 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΑΣ - «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Εκδήλωση για τις εργαζόμενες γυναίκες

«Οι συνέπειες από τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, αλλά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα θα είναι ακόμη πιο οδυνηρές για όλη την εργατική τάξη και περισσότερο για τις γυναίκες που βιώνουν, σε μεγάλο ποσοστό την ανεργία, σε μεγάλο βαθμό στις "ευέλικτες" και ελαστικές μορφές απασχόλησης, την ανασφάλιστη εργασία, τη μερική απασχόληση».

Αυτό τόνισε, η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση και τη Γυναίκα που διοργάνωσαν από κοινού η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η Δημοτική Κίνηση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» Χαλκίδας πριν από μερικές μέρες, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Χαλκίδας.

«Οι αλλαγές αυτές - επισήμανε η Αιμ. Αγκαβανάκη - εντάσσονται στις γενικότερες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που έχουν σαν στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς και την αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης» και κατέληξε, τονίζοντας: «Γι' αυτό χρειάζεται ο αγώνας να είναι ενιαίος και μαζικός, στα συνδικάτα, στις οργανώσεις των ΕΒΕ, στους γυναικείους συλλόγους, παντού, όχι μόνο για αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, αλλά για την αντεπίθεση του λαού».

Στις σύντομες παρεμβάσεις τους, η Σοφία Ντούρου, υποψήφια νομάρχης και ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας, υπογράμμισαν πως και η ΝΑΣ και η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» διεκδικούν ενιαία, δημόσια, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους και όλες. Είναι αιτήματα που αφορούν το σήμερα, που απαντούν στα επείγοντα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας που παράγει τον κοινωνικό πλούτο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ