Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9510

ΣΤΑ 60ΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την επόμενη Κυριακή η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο Κεφαλοχώρι (Νέα Λυκόρραχη), Κόνιτσας, την Κυριακή 2 Ιούλη, στις 2 μ.μ., η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το ΔΣΕ, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Στο Νεστόριο στις όχθες του Αλιάκμονα από Παρασκευή 30 Ιούνη έως Κυριακή 2 Ιούλη, το 15ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, αφιερωμένο στο ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ από φοιτητές - εργαζόμενους

Την Τρίτη η αγωνιστική υποδοχή των Υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ

Το προσχέδιο νόμου που έδωσε η κυβέρνηση για το πλαίσιο λειτουργίας της ανώτατης εκπαίδευσης, υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, που συνεπικουρούμενοι και από το ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην άμεση εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην παιδεία. Γι' αυτό και δικαιώνει πλήρως τις μαζικότατες κινητοποιήσεις φοιτητών, σπουδαστών, εργατών που αναπτύσσονται όλο αυτό το διάστημα καθώς και την απόρριψη του «διαλόγου». Βρίσκεται στην εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Το προσχέδιο διαμορφώνει μια ανώτατη εκπαίδευση που θα λειτουργεί σε άμεση σύνδεση και εξάρτηση από τις επιχειρήσεις, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, και τη χειραγώγηση της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Γι' αυτό και φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι το απορρίπτουν συνεχίζοντας με κινητοποιήσεις την Τρίτη 27 Ιούνη, υποδεχόμενοι αγωνιστικά τους υπουργούς Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ, που θα συζητούν στο Λαγονήσι για την αποδοτικότερη υποταγή της ανώτατης εκπαίδευσης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6  -  8,   10

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Προετοιμασία σε ρόλους κατασταλτικού μηχανισμού...

Η άσκηση αντιμετώπισης διαδηλωτών που πραγματοποιήθηκε στις 13 - 15 του Ιούνη 2006 στο 951 Τάγμα Στρατονομίας στου Παπάγου, φέρνει στην επιφάνεια το όλο θέμα του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποστολής τους, όπως έχει καθοριστεί από τα «νεοταξικά» δόγματα άμυνας και ασφάλειας, που η Ελλάδα έχει υιοθετήσει και ενεργοποιήσει. Το σενάριο της άσκησης αυτής είναι αποκαλυπτικό: «Αντιμετώπιση διαδηλωτών που διαδήλωναν κατά του ΝΑΤΟ και ένας αριθμός τους επιχείρησε να περάσει την πύλη του στρατοπέδου»! Η συγκεκριμένη άσκηση είναι η κορυφή του παγόβουνου της εκτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων από το ρόλο τους, σε εφαρμογή των νέων ιμπεριαλιστικών δογμάτων περί «εσωτερικής ασφάλειας» και «αντιτρομοκρατικού πολέμου»...


ΣΕΛ.  2   -   3


ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Κοινωνικά τα αίτια

Τα ναρκωτικά είναι χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας, όπου το καπιταλιστικό κέρδος αναγορεύεται σε υπέρτατη αξία, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Αύριο, παράσταση στο υπουργείο Υγείας από τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».


ΣΕΛ.  12  -  13
ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Χωρίς ουσιαστική ασφάλιση

Από το 1998 και μετά, που άρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος 2458/1997 του ΠΑΣΟΚ, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εργάτες γης βρίσκονται αντιμέτωποι μ' ένα αντιαγροτικό - αντιλαϊκό ασφαλιστικό σύστημα.


ΣΕΛ.  14  -  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ