Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαπιστώσεις και υποσχέσεις

Επίσκεψη Γ. Βουλγαράκη στην Κρήτη

«Επικοινωνιακού» τύπου επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα εγκαινίασε ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, αρχίζοντας από την Κρήτη.

Από τα ανάκτορα των Μαλίων, όπου βρέθηκε (16/6), αρκέστηκε σε διαπιστώσεις, υποσχέσεις και δηλώσεις του τύπου «η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου χρειάζεται μια ώθηση από την πλευρά της Πολιτείας. Προβλήματα φύλαξης, περαιτέρω οργάνωσης του επισκέψιμου χώρου και προστασίας του μνημείου, πρέπει να αντιμετωπιστούν»! Αραγε από ποιον;

Οι γενικόλογες υποσχέσεις συνεχίστηκαν και στην απάντησή του για το πολύπαθο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, για το οποίο είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσουμε διάλογο με τους τοπικούς φορείς, ώστε να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος, που θα μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια όσο το δυνατόν περισσότερα εκθέματα του Μουσείου Ηρακλείου, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Μουσείο». Πότε θα ολοκληρωθούν; «Υπάρχουν μελέτες γι' αυτό, η προεργασία έχει γίνει» απάντησε ο υπουργός (!), υποσχόμενος νέα επίσκεψή του στο Ηράκλειο «ειδικά» για το θέμα.

Ο υπουργός, όμως, ήταν σαφέστατος στα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Παρμακέλη «Μηχανικά» (16/6) στο ξενοδοχείο «Minos Beach», στον Αγιο Νικόλαο. Στην ομιλία του «έσταξε μέλι» για την «επιχειρηματικότητα», σημειώνοντας: «Δεν είναι τυχαίο ότι το Ιδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη, που αναπτύσσει, εδώ και χρόνια, πλούσια εικαστική δραστηριότητα, προέρχεται από τους κόλπους μιας οικογένειας η οποία επενδύει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την τουριστική ναυτιλία. Η παρούσα έκθεση στους εκθεσιακούς χώρους του "Minos Beach" επιβεβαιώνει τη σχέση ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και καλλιτεχνικού γίγνεσθαι και τη σχέση της σύγχρονης τέχνης με τις απαιτήσεις των καιρών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ