Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΨΑΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το ταχυδρομείο ... δε «φάνηκε» ακόμα

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περίπου 1.200 κάτοικοι της Ραψάνης Λάρισας, από τότε που έκλεισε το ταχυδρομείο του χωριού. Η καθημερινή τους ζωή δυσκολεύει, καθώς «συναντά» εμπόδια, όσον αφορά στη γραπτή επικοινωνία και στην εξυπηρέτησή τους από άλλες υπηρεσίες που παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Το ταχυδρομείο, που υπήρχε στο χωριό και λειτουργούσε με τρεις υπαλλήλους, έκλεισε πριν δύο χρόνια, για λόγους «οικονομίας»... των ΕΛΤΑ. Και σήμερα οι ανάγκες των κατοίκων εξυπηρετούνται λειψά από τον ταχυδρόμο, που πάει για λίγη ώρα κάθε μέρα στο χωριό, από το ταχυδρομείο του Πυργετού.

Στη Ραψάνη κατοικούν περίπου 600 συνταξιούχοι, οι οποίοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να πάρουν, ακόμα, και τις συντάξεις τους. Οι ίδιοι διαμαρτύρονται, γιατί εξαναγκάζονται να στήνονται στην ουρά έξω, κάτω και από άσχημες καιρικές συνθήκες, περιμένοντας τον ταχυδρόμο για να πάρουν τη σύνταξή τους. Πολλές φορές, μάλιστα, δημιουργούνται αντιπαραθέσεις με τον ταχυδρόμο, όταν δεν πάει στην ώρα του και όταν δεν εξυπηρετούνται σωστά. Επιπλέον, προκαλούνται και άλλα προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, χάνονται ή καθυστερούν να φτάσουν γράμματα ή άλλα σημαντικά έγγραφα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γιώργου Ζώκου, που είναι κάτοικος του χωριού, ο οποίος - όπως είπε στο «Ρ» - περίμενε το εκκαθαριστικό της Εφορίας, αλλά αυτό δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, καθώς χάθηκε. Μιλώντας στο «Ρ» και ο αδερφός του Ζήσης Ζώκας, τόνισε ότι το ταχυδρομείο πρέπει να επαναλειτουργήσει, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Οι κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν, επίσης, ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και άλλα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τους κορόιδεψαν, καθώς τους είχαν υποσχεθεί ότι σε 20 μέρες μετά τις εκλογές Θα άνοιγε και πάλι το ταχυδρομείο στη Ραψάνη. Από τότε, πέρασαν περίπου τρεις μήνες, όμως, το ταχυδρομείο «βραδυπορεί»... και δεν «εμφανίστηκε» ακόμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ