Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ελικόπτερα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ, όπως φαίνεται, να αποκτήσουμε φυλακές με αντι-αεροπορική άμυνα, ραντάρ και πύργους ελέγχου. Ολη αυτή η τεράστια συζήτηση εντυπώσεων, που έχει ξεκινήσει για την περίφημη απόδραση, μόνο σε κάτι τέτοιο μπορεί να καταλήξει, εκτός κι αν αφεθεί απλά να εκτονωθεί.

Οπως καταλαβαίνετε, τέτοια γεγονότα έχουν δύο βασικές χρησιμότητες: Να παρουσιάζουν τα τηλεοπτικά κανάλια σενάρια χολιγουντιανών προδιαγραφών και να «κονταροχτυπιούνται» Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με κατηγορίες για «ανικανότητα» και «ανευθυνότητα».

Οπότε το τελικό ζητούμενο είναι αποκλειστικά οι εντυπώσεις, ανάλογα από τη σκοπιά που ο καθένας από τους προαναφερόμενους θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Φυσικά, συζητήσεις για την κατάσταση στις φυλακές, για τους λόγους που αυτές γεμίζουν και τις αιτίες της εγκληματικότητας γενικά, αλλά και της ενίσχυσης του οργανωμένου εγκλήματος, δεν έχουν καμία θέση σε αυτό το σκηνικό.

ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ, φυσικά, προκαλεί το ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε «σημαία» την όλη ιστορία και ζητάει την παραίτηση του Α. Παπαληγούρα. Κάνει ό,τι ακριβώς έκανε η Νέα Δημοκρατία, όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είναι, άλλωστε, και το ...βολικό αντιπολιτευτικό έδαφος. Σαφώς το προτιμούν από το να μιλούν για την οικονομία ή τα λεγόμενα «εθνικά θέματα». Αυτά, δηλαδή, που η συνάφεια των θέσεών τους ...βγάζει μάτι.

ΔΩΔΕΚΑ ΕΡΓΑ εντάσσονται στο περίφημο πρόγραμμα συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κατά τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη. Αφορούν πυροσβεστικούς σταθμούς, αστυνομικά τμήματα και την αναμόρφωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Φάληρο.

Προφανώς, για όλα αυτά, ο Ελληνας μισθωτός έχει φορολογηθεί και με το παραπάνω, πλην, όμως, τώρα θα πρέπει να ξαναπληρώσει. Εκτός αν πιστεύει κανένας ότι οι ιδιώτες που θα εμπλακούν σε αυτά τα έργα το κάνουν από ...φιλοπατρία ή για χάρη της εθνικής οικονομίας.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ