Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΑΠ
Κυβερνητικές γελοιότητες

Υπάρχει δεκαήμερη παράταση για την υποβολή των αιτήσεων, αλλά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μάλλον ...ντρέπεται να το πει καθαρά

Δεκαήμερη παράταση υπάρχει για την υποβολή των αιτήσεων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως, φτάνει στο σημείο να ανακοινώνει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των αιτήσεων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίζει για πόσες ακριβώς μέρες θα ισχύσει.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκιαδάς βγήκε και ανακοίνωσε χτες ότι η σχετική διαδικασία προχωράει κανονικά και πως «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδέχεται μια ολιγοήμερη δυνατότητα διευκόλυνσης της καταχώρισης των συμπληρωμένων αιτήσεων ενεργοποίησης, ώστε να ανταποκριθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, καθώς και οι ΕΑΣ στη διαδικασία διασφάλισης των επιδοτήσεων μέχρι το 2013». Υποτίθεται ότι χτες, 5 του Ιούνη, έληγε η αρχική προθεσμία που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την υποβολή των αιτήσεων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ. Και ήταν επίσης γνωστό πως θα δινόταν παράταση για άλλες 10 μέρες τουλάχιστον. Αλλωστε, υπάρχει και σχετική απόφαση της Κομισιόν που δίνει παράταση μέχρι τις 15 Ιούνη, ενώ επίσης μπορεί να υπάρξει και νέα παράταση αν συντρέχει λόγος.

Ομως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προφανώς θεωρεί χάνους τους αγροτοκτηνοτρόφους και βγάζει τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Κι αυτό δε συμβαίνει για πρώτη φορά. Ετσι κι ενώ σε πολλά χωριά πολλών νομών της χώρας δεν έχουν πάει ακόμα τα συνεργεία των Ενώσεων για να κάνουν τις αιτήσεις, βγαίνει χτες μια ανακοίνωση για να αναφερθεί πως η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά... Και μετά, επειδή, όπως επίσης ανακοινώθηκε, «εντοπίζονται και ορισμένες περιπτώσεις οι οποίες βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης»... το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει μια χάρη στους αγροτοκτηνοτρόφους... Τέτοιες ανακοινώσεις, διατυπώσεις και μεθοδεύσεις αποτελούν ντροπή και προσβάλλουν τους αγροτοκτηνοτρόφους και όχι μόνον.

Τι θέλουν, δηλαδή, ο κύριος Σκιαδάς και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι; Να τους ευγνωμονούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι που δίνεται από τη μεγαλόψυχη κυβέρνηση μια επιπλέον ολιγοήμερη παρατασούλα για τις αιτήσεις ενεργοποίησης;.. Και γιατί αποφεύγουν να ανακοινώσουν πότε λήγει η παράταση και τι ακριβώς εντολές τους έχει δώσει σχετικά η Κομισιόν; Τόσο πολύ κόπτονται εκεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να τρέξουν γρήγορα όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι να πάνε να «ακουμπήσουν» τα παράνομα και βαρύτατα χαράτσια για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων; Και δεν ντρέπεται κανείς τους με τίποτα και με ό,τι και να συμβαίνει;!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ