Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Οπαδός του ... φινλανδικού μοντέλου

Σε μια ...Φινλανδία του νότου φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ελλάδα η κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα προσκαλεσμένος από τον ομόλογό του υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Φινλανδίας, Πεκαρίνεν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «με προοπτική το 2010 να καταστήσουμε τη χώρα μας το κέντρο της έρευνας και τεχνολογίας και της καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της γειτονιάς μας».

Η θέση αυτή αποτελεί και την πολιτική βάση για την προκλητική ενίσχυση των ιδιωτικών σχεδίων στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας. Σύντομα, μάλιστα, θα κατατεθεί στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο, ώστε, σύμφωνα με τον υπουργό, «κράτος, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκή κοινότητα, ερευνητικό δυναμικό, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να συστρατευθούν σε ένα κοινό στόχο», να κερδηθεί η μάχη της ...καινοτομίας.

Συζητήθηκε, επίσης, η διοργάνωση της 6ης Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης για τη Βιομηχανία και τις «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις, που θα γίνει το Σεπτέμβρη στη Ρόδο, με τη Φινλανδία να προεδρεύει της ΕΕ, καθώς και ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε οικονομικό και ερευνητικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ