Κυριακή 4 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και τα πρόσωπα

Από την άλλη, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, ισχυρίζονται ότι οι εκλογές για τους δήμους και τις νομαρχίες έχουν «τοπικό» και «αυτοδιοικητικό χαρακτήρα», επιχειρώντας να υποβαθμίσουν τη σημασία τους και ν' αλλοιώσουν το πολιτικό κριτήριο της ψήφου, ώστε να μην υποστούν τις επιπτώσεις της πολιτικής τους.

Για ν' αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους από το πραγματικό νόημα των εκλογών και να τους χειραγωγήσουν στις δικές τους σκοπιμότητες, τους καλούν να ψηφίσουν με «απολίτικα κριτήρια», τα οποία χαρακτηρίζουν «αυτοδιοικητικά».

Στέκονται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στη σημασία των «προσώπων», που προτείνουν ως εκφραστές και διαχειριστές της πολιτικής τους σε τοπικό επίπεδο, από τα οποία επιχειρούν να αφαιρέσουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά. Ετσι, οι όποιες συγκρίσεις μεταξύ των υποψηφίων τους αφορούν στις προσωπικές ικανότητες και ατομικές δεξιότητες για τη διαχείριση της ίδιας πολιτικής, που από κοινού και σε συνεργασία προωθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με άλλα λόγια, έχουν ουσιαστικά κοινά κριτήρια επιλογής των υποψηφιοτήτων και γι' αυτό, σε πάμπολλες περιπτώσεις, οι ομοιότητες των υποψηφίων είναι τόσες και τέτοιες, που είναι δύσκολο σε κάποιον να ξεχωρίσει από ποιο κόμμα προέρχεται ο καθένας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ