Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Αλλοι δύο εργάτες στη λίστα του θανάτου

Ενας οικοδόμος στη Χαλκίδα και ένας εργάτης σε ιχθυοτροφείο της Ηλείας σκοτώθηκαν χτες

Νεκροί και σακατεμένοι, οι εργάτες τρέφουν τα κέρδη της εργοδοσίας...

Eurokinissi

Νεκροί και σακατεμένοι, οι εργάτες τρέφουν τα κέρδη της εργοδοσίας...
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα των δύο νεκρών εργατών και των πέντε σακατεμένων συναδέλφων τους στα συντρίμμια του γερανού στο τσιμεντάδικο της «ΤΙΤΑΝ» στην Ελευσίνα και δύο νέα ονόματα εργατών προστέθηκαν χτες στη λίστα του θανάτου, θυσία στο βωμό των εργοδοτικών κερδών. Σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία, οι νεκροί εργάτες από την αρχή του 2006 έφτασαν τους 49.

Στις 8.45 το πρωί, σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή, στην οδό Α. Σαμαρτζή 59, στη Χαλκίδα, έπεφτε στο φρεάτιο του ανελκυστήρα, από τον 5ο όροφο, ο 28χρονος Αρμπεν Μπαγκούκου, Αλβανός υπήκοος, κάτοικος Αφρατίου. Αποτέλεσμα της πτώσης, ο ακαριαίος θάνατός του, όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου μεταφέρθηκε. Η νεοανεγειρόμενη οικοδομή ανήκε στον μεγαλοεργολάβο - κατασκευαστή Νεκτάριο - Ιωάννη Φραϊδάκη και ο σκοτωμένος οικοδόμος εργαζόταν στον υπεργολάβο Θεόφιλο Κυτίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργάτης καλούπωνε τη σκάλα από τον 4ο προς τον 5ο όροφο της οικοδομής, ενώ δίπλα του «έχασκε» το άνοιγμα του φρεατίου του ασανσέρ με μερικά καδρόνια για προφύλαξη που άφηναν τεράστια κενά μεταξύ τους, αντί να είναι πλήρως κλεισμένο (καλουπωμένο). Ανάμεσα απ' αυτά πέρασε το σώμα του, όταν, από άγνωστη ακόμα αιτία, έπεσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο ισόγειο νεκρός, μετά απ' ώρα, όταν τον αναζήτησε συνάδελφός του. Να σημειωθεί ότι, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, σε άλλη οικοδομή της ίδιας κατασκευαστικής εταιρίας, η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε πρόστιμο για έλλειψη μέτρων προστασίας.

Το ίδιο πρωί και συγκεκριμένα στις 9 π.μ. (σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στο «Ρ» δημοσιογράφοι της τοπικής εφημερίδας «Πρωινή» του νομού Ηλείας), ο 23χρονος εργάτης από τη Βουλγαρία, Βασίλ Καζάκοφ, βρέθηκε νεκρός στην επιχείρηση στην οποία δούλευε, τα Ελληνικά Ιχθυοτροφεία Λεβέντη, στην περιοχή Βάρδα Ηλείας. Η αστυνομία έχει αρχικά αποδώσει το θάνατο στην ανατροπή του τρακτέρ που οδηγούσε μέσα στο χώρο της επιχείρησης, ενώ αυτό που γεννά πολλά ερωτηματικά είναι ότι εκτιμά ως πιθανή ώρα κατά την οποία σημειώθηκε το θανατηφόρο μεταξύ 7 το απόγευμα της 31ης Μάη και 9 το πρωί της 1ης Ιούνη, δηλαδή απογευματινές και βραδινές ώρες!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ