Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ικαρου πεσόντος...

«Αυτό που δεν αντέχουμε και κλαίμε με τις ώρες κάθε φορά είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης βγαίνουν και ωρύονται για την εκδοχή του ανθρώπινου λάθους. Δεν ξέρουν τι δουλιά είναι αυτή; Εσείς αν κάνετε ένα λάθος στη δουλιά σας θα πάρετε μια γόμα, θα το σβήσετε και το διορθώσετε. Αν ο πιλότος κάνει λάθος, ιδίως όταν αυτός και το μηχάνημα είναι στα όρια, τότε μένουμε όλοι στο λάθος και αποκλείουμε από την αρχή να είχε κάτι το μηχάνημα. Είναι τρομερό αυτό που κάνουν. Ανθρωποι είναι οι πιλότοι και το λάθος τους πρέπει να γίνει αποδεκτό. Αν ήθελαν θεούς γι' αυτήν τη δουλειά ας έκαναν τις εξετάσεις για τη Σχολή Ικάρων στον ουρανό...» (η Μιράντα Παπασταύρου, χήρα του σμηναγού Σπύρου Παπασταύρου / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ζητώντας κατάργηση των νόμων του Πινοσέτ...

«Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί ήταν τόσο δυνατά που διακόπηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τις φοιτητικές παρατάξεις αφού οι καπνοί έφτασαν μέχρι το εσωτερικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Χιλής όπου γίνονταν η συνάντηση» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Απλά εντεταλμένοι

«Αποτελεί οξύμωρο σχήμα, να εμφανίζονται κάποιοι τηλεοπτικοί σχολιαστές, περισσότερο "ανήσυχοι" από τους στόχους των τρομοκρατικών επιθέσεων και πιο θερμοί υποστηρικτές κατασταλτικών πρακτικών από ό,τι οι διωκτικές αρχές. Λίγο ακόμα αν συνεχιστεί ο θόρυβος, προβλέπουμε οι "αφιονισμένοι δερβίσηδες" των καναλιών, θα αρχίσουν να ζητούν επιτακτικά τη θέσπιση νέων ιδιώνυμων» (το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ