Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική και χορός

Το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις εγκαινιάζει, σήμερα, το Φεστιβάλ Σίβηρης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Δώδεκα μουσικοί, με τους οποίους ο συνθέτης είχε συνεργαστεί σε ηχογραφήσεις δίσκων και σε εκατοντάδες συναυλίες, με διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, η Μ. Φαραντούρη, η Δ. Γαλάνη και ο νεοεμφανιζόμενος τραγουδιστής Δώρος Δημοσθένους θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι.

  • Στη Σύμη, αύριο (9μμ), στην πλατεία του Χωριού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής με τους «Παιγνιώτες του Αιγαίου». Κανονάκι - τραγούδι: Παντελής Αναστασόπουλος. Πολίτικη λύρα - τραγούδι: Ηλίας Αναστασιάδης. Κρουστά - τραγούδι: Περικλής Λαζαρίδης. Ούτι: Ανδρέας Ρηγάκης. Λαούτο: Βασίλης Πρέαρης. Τραγούδι: Παναγιώτα Αναστασοπούλου, Καλλιόπη Αναστασιάδη.
  • Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Δημήτρης Μπάσης δίνουν σήμερα συναυλία στην παραλία Μεγάρων, με τραγούδια από τη δισκογραφική τους διαδρομή, αλλά και όμορφα τραγούδια Ελλήνων συνθετών. Μαζί τους ο Κώστας Λειβαδάς.
  • Από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αντίκυρα Βοιωτίας σημειώνουμε: Σήμερα (9μμ) στο Λιμενοβραχίονα Αντίκυρας θα παρουσιαστεί η χορωδία Φίλων Μουσικής Λιτόχωρου, η χορωδία Σλοβακίας και βουλγάρικο χορευτικό συγκρότημα. Η βραδιά θα κλείσει με γιορτή σαρδέλας. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο.
  • Παραδοσιακό κυπριακό πανηγύρι, σήμερα (7μμ), στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού στο Σχίνο Λουτρακίου, σε συνεργασία με το «Σπίτι της Κύπρου».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ