Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
Εγκλημα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Πανελλαδική συγκέντρωση για την καταστροφή των ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε χθες το βράδυ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς, ενώ χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο δήμαρχος και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ.α.

Ο εκπρόσωπος της ΚΚΕ Γιώργος Τεμεκενίδης, στέλεχος του Κόμματος, αφού ανέφερε ότι το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μίλησε για τις αιτίες που άνοιξαν το δρόμο προς την καταστροφή:

«Την εποχή εκείνη, τόνισε, οι μεγάλες ευρωπαϊκές καπιταλιστικές χώρες επιδίδονται σε μια ξέφρενη προσπάθεια για τον έλεγχο όλων των πηγών ενέργειας, κυρίως των πετρελαίων... Υποκινούνται οι αστικές τάξεις των μικρότερων χωρών, αλλά στο τέλος εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Αυτό, ακριβώς, έγινε και με την πατρίδα μας που την οδήγησαν στην εκστρατεία ντροπής στην Ουκρανία κατά των μπολσεβίκων και στη Μικρασιατική εκστρατεία και τον ξεριζωμό του μικρασιατικού και ποντιακού ελληνισμού, στο όνομα της μεγάλης ιδέας».

Συνεχίζοντας, ο Γ. Τεμεκενίδης τόνισε πως είναι οι ίδιες δυνάμεις, οι οποίες, στην πορεία, ενίσχυσαν το φασισμό. Που αρνούνται στην Κύπρο την πλήρη εθνική ανεξαρτησία, στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης να έχει τη δική του πατρίδα κλπ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ, Γιάννης Ζιώγας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ