Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
"Πόντιος Πιλάτος" η κυβέρνηση

Την ανοχή του υπουργείου στις παράνομες αποφάσεις νομαρχών κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας

Με την έναρξη της θερινής περιόδου και με πρόσχημα τον τουρισμό, διάφοροι νομάρχες πήραν αποφάσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων ακόμα και τις Κυριακές και τις αργίες και το υπουργείο Εργασίας αντί να παρέμβει δραστικά, αρκείται στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,τονίζοντας ότι τέτοια μέτρα οδηγούν στην καταστροφή των μικρομεσαίων καταστημάτων και στην παραπέρα εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις των νομαρχών.

"Δεν υπάρχει θέμα κυριακάτικης αργίας", είπε στην απάντησή του ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας,τονίζοντας ότι αυτή έχει κατοχυρωθεί και νομοθετικά. Ωστόσο, έσπευσε να καλύψει ουσιαστικά τους παρανομούντες νομάρχες, λέγοντας ότι "υπάρχουν ορισμένες τουριστικές περιοχές για τις οποίες προβλέπει ο νόμος πως είναι αναγκαίο να παραμένουν ανοιχτά κάποια καταστήματα". Αναγνώρισε ότι γίνονται καταστρατηγήσεις και κάλεσε τους θιγόμενους να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα.

"Εδώ δεν πρόκειται για καθαρά τουριστικά καταστήματα, αλλά για γενική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε όλο το Νομό Χανίων, σε όλη την Ανατολική Αττική", είπε ο Στρ. Κόρακας και τόνισε:

"Αν κάτι τέτοιο προχωρήσει, θα έχουμε έναν άγριο, αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των μικροκαταστημάτων, θα έχουμε μία υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, μία αποδιοργάνωση του ελεύθερου χρόνου και του χρόνου ανάπαυσης, μία απορύθμιση των κοινωνικών σχέσεων και της προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων".

Το υπουργείο, είπε, θα πρέπει να στείλει άμεσα επιστολή στους νομάρχες και να τους ζητήσει άμεσα να ανακαλέσουν αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις και να περιοριστούν στα όσα καθορίζει ο ΕΟΤ ως τουριστικά καταστήματα και τουριστικές περιοχές.

"Να μην παίζει, είπε, η κυβέρνηση το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου με παράνομες αποφάσεις νομαρχών, που σπεύδουν να βάλουν πλάτη στο μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ