Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Παρασκευή ξεκινάει το 9ο Συνέδριο

Με κεντρικό θέμα το πώς θα ισχυροποιηθεί παραπέρα η ΚΝΕ, αναπτύσσοντας τον πρωτοπόρο επαναστατικό της ρόλο, ως νεολαία του ΚΚΕ, που συμβάλλει στην οικοδόμηση του Μετώπου, στην πάλη για το σοσιαλισμό, ξεκινούν την Παρασκευή, 12 Μάη, οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ.

Το Συνέδριο, κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της Οργάνωσης, διενεργείται από την Παρασκευή 12 Μάη μέχρι και την Κυριακή 14 Μάη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν αντιπρόσωποι από 63 κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις νεολαίας από 51 χώρες του κόσμου.

Εχει προηγηθεί πλούσια προσυνεδριακή συζήτηση, βάση της οποίας είναι οι Θέσεις του ΚΣ που δημοσιεύτηκαν το Γενάρη στον «Ριζοσπάστη», σηματοδοτώντας και την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας. Η συζήτηση αγκάλιασε τα μέλη της ΚΝΕ, που κουβέντιασαν, εμπλούτισαν με την πείρα και τον προβληματισμό τους τις Θέσεις του ΚΣ. Η συζήτηση των Θέσεων, η κατάθεση απόψεων και ο προβληματισμός, αγκάλιασε και φίλους της ΚΝΕ, νέους και νέες που συναντήθηκαν με την Οργάνωση στους δρόμους του αγώνα. Οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Οργάνωσης, «συνάντησαν την καθολική αποδοχή των μελών της ΚΝΕ, εμπλουτίστηκαν από την εμπειρία των μελών και φίλων της Οργάνωσης».

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ υπογραμμίζει ακόμα ότι «στο Συνέδριό μας, κορυφαία για την Οργάνωσή μας δημοκρατική διαδικασία, θα εξετάσουμε τα συμπεράσματά μας από τη δράση της ΚΝΕ στο νεολαιίστικο κίνημα στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από το 8ο Συνέδριο και θα θέσουμε τους στόχους για το επόμενο διάστημα. Επίσης θα εκλέξουμε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ