Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καταγγέλλει αδιαφανείς αναθέσεις έρευνας...

Κάλεσμα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων για ενδυνάμωση του αγώνα προκειμένου να ενισχυθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης, να γίνει γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων για διδασκαλία και έρευνα και να ακυρωθούν οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, απευθύνει με απόφασή της η γενική συνέλευση του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παράλληλα, ζητά την πλήρη διαφάνεια στους όρους προκήρυξης έργων της Περιφέρειας Ηπείρου που αφορούν το Πανεπιστήμιο και την αξιοκρατική αξιολόγηση των υποβαλλόμενων προτάσεων, καθώς οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν - σε προκήρυξη του 2005 από την Περιφέρεια η οποία διαχειρίζεται εθνικούς πόρους για την εκπαίδευση - μόνο τέτοιες δεν ήταν και φαίνεται ότι η παροχή ακόμη και αυτών των πενιχρών κρατικών κονδυλίων συνδυάζεται με στόχους μακριά από την ενίσχυση της έρευνας, της υποδομής και της τεχνογνωσίας του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προς όφελος του λαού και του τόπου.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη του έργου που αφορούσε «Υποδομές για τη μεταφορά τεχνολογίας και την ενίσχυση της καινοτομίας στις ΜΜΕ της Περιφέρειας Ηπείρου» - στην οποία καλούνταν μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου να υποβάλουν προτάσεις - δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2005. Σε μια περίοδο δηλαδή, που τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δε λειτουργούν λόγω καλοκαιριού. Οι δε προτάσεις που τελικά κατατέθηκαν από ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών και του Χημικού, αξιολογήθηκαν με «σειρά προτεραιότητας» και σε συνδυασμό με το χρόνο προκήρυξης και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτών (συνοπτικές διαδικασίες 6 ημερών) ενώ απορρίφθηκαν με πανομοιότυπη αιτιολογία οι 6 διαφορετικές προτάσεις του Πανεπιστημίου ως «μη συμβατές».

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το τμήμα Χημείας ενημερώθηκε για την απόρριψη της πρότασης στις 7 Απρίλη του 2006 ενώ από τη διοίκηση του Ιδρύματος υπήρξε παθητική στάση όπως αναφέρει η ΓΣ του τμήματος Χημείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ