Κυριακή 16 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην Αθήνα το διήμερο 8-9/4/2006 οι εργασίες της Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από την Ευρώπη, στην οποία συζητήθηκαν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στα εκπαιδευτικά συστήματα.

Οι συμμετέχοντες μετέφεραν πλούσια εμπειρία από τις χώρες τους, για την επιβολή των αλλαγών που γίνονται με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα επιχειρήματα με τα οποία η άρχουσα τάξη τις επιβάλλει, τις συνέπειες για τους λαούς και τη νεολαία, τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Ιδιαίτερη σημασία είχε ότι η συζήτηση δεν έμεινε στην περιγραφή της δομής των εκπαιδευτικών συστημάτων και τις αλλαγές που επέρχονται σ' αυτό το επίπεδο, αλλά εμβάθυνε στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, όπου εμφανίζονται όλο και συχνότερα, όλο και περισσότερα αντιδιαλεκτικά, αντιεπιστημονικά, αντικομμουνιστικά στοιχεία.

Είναι η πρώτη φορά, που Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από τις χώρες της Ευρώπης, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συζήτησαν συλλογικά τις αντιδραστικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της Παιδείας, στο φόντο της στρατηγικής της Λισαβόνας και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Η Συνάντηση κατέληξε σε κοινή ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβάνεται και πρόγραμμα δράσης για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και την οποία δημοσιεύουμε σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ