Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Συνεχίζουν την απεργία πείνας

Να εφαρμοστούν από τη δημοτική αρχή οι δικαστικές αποφάσεις για την παραμονή τους στη δουλιά, ζητούν τρεις απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Καλλιθέας, οι οποίοι βρίσκονται στην 22η μέρα της απεργίας πείνας. Πρόκειται για τους Γιώργο Κομνηνό, Παναγιώτη Χριστοφή και Μαρία Κίσσα, η οποία μάλιστα χθες διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με συμπτώματα λιποθυμικής αστάθειας.

Οι τρεις συμβασιούχοι 8μηνίτες εργάζονταν ως φύλακες σχολείων και πέτυχαν μετά από προσφυγές και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στα Δικαστήρια, την παραμονή στην εργασία τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους. Ωστόσο, ο δήμαρχος αρνήθηκε να τους ξαναπροσλάβει, με το επιχείρημα ότι η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε μετά τη λήξη της σύμβασή τους και συνεπώς δεν ισχύει.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Συμπαράστασης στους απεργούς πείνας απαιτεί από τον δήμαρχο να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για την παραμονή των τριών συμβασιούχων στη δουλιά, αλλά και τη γνωμάτευση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος σημειώνει πως η μόνη διέξοδος στο πρόβλημα είναι η αποδοχή των ασφαλιστικών μέτρων από τον δήμαρχο.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Επιτροπή Συμπαράστασης υπογραμμίζει πως «το πρόβλημα των τριών απεργών δεν είναι μεμονωμένο. Μέσα από την εφαρμογή της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν μια ιδιότυπη ομηρία, αντιμετωπίζοντας συνεχώς τον κίνδυνο της απόλυσης». Για το ζήτημα, η Επιτροπή Συμπαράστασης καλεί σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, στο δημαρχείο Καλλιθέας. Ενώ αύριο, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, όπου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο.

Τη συμπαράστασή του στους τρεις συμβασιούχους του Δήμου Καλλιθέας, που πραγματοποιούν απεργία πείνας, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ζητά την οριστική ρύθμιση του προβλήματος, καθώς, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλήρωτοι και αντιμέτωποι με την ανεργία(2010-12-10 00:00:00.0)
Αντεργατική πολιτική και αυθαιρεσίες(2006-11-25 00:00:00.0)
Νέες απεργίες των γιατρών(2004-01-20 00:00:00.0)
Σε απεργία πείνας τρεις συμβασιούχοι(2000-06-13 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι(1997-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ