Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7707

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ «ΣΛΟΠΣ»
Απειλεί ο πλοιοκτήτης!

Πρακτικές «υποκόσμου» επιστρατεύτηκαν ενάντια στον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσα, ο οποίος δέχτηκε απειλές από τον Δ. Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη της εταιρίας στην οποία ανήκει το δεξαμενόπλοιο «ΣΛΟΠΣ»! «Χτύπησε λάθος πόρτα», τονίζει η ΠΕΜΕΝ, ενώ το ΠΑΜΕ ζητά την τιμωρία των υπευθύνων της τραγωδίας.


ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Κλιμακώνουν την τεχνητή ένταση

Στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της τεχνητής έντασης και του καλλιεργούμενου λαϊκού διχασμού προχωρούν κυβέρνηση και Ιεραρχία, καθώς η πρώτη εμμένει τελικά στη «σκληρή» τακτική της, παρά τη διαφορετική αρχικά τοποθέτηση και σήμερα αναμένονται οι αντίστοιχες αποφάσεις της δεύτερης


ΣΕΛ.  9

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ
Συνεχίζουν τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του ΚΚΕ

Συνεχίστηκε και χτες το μπαράζ επίθεσης από συγκεκριμένα μέσα και δημοσιογράφους κατά του ΚΚΕ και της πολιτικής του. Την αφορμή αυτή τη φορά έδωσε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παίρνοντας υπό την προστασία του συγκεκριμένους δημοσιογράφους, στους οποίους άσκησε κριτική σε άρθρο του στο Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επειδή δεν τηρούν ούτε στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, διαστρεβλώνοντας θέσεις του ΚΚΕ και ουσιαστικά λειτουργώντας ως προπαγανδιστές της πολιτικής γραμμής του υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η προχτεσινή επίθεση του κ. Ρέππα κατά του ΚΚΕ, με εκφράσεις για «μακαρθισμό του ΚΚΕ», ουσιαστικά αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση του άρθρου και των συγκεκριμένων καταγγελιών που περιέχει για το ρόλο ορισμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι συστηματικά το τελευταίο διάστημα, με πανομοιότυπα σχεδόν ρεπορτάζ, επιτίθενται κατά του ΚΚΕ, διαστρεβλώνοντας την πολιτική του Κόμματος για διάφορα θέματα, όπως είναι οι συνεργασίες, η διαμάχη Εκκλησίας-κυβέρνησης, και εμπλέκοντας σε σενάρια την ηγεσία, στελέχη και Οργανώσεις του Κόμματος με βάση τα αποδεδειγμένα ανύπαρκτα ρεπορτάζ και πληροφορίες.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Κυβερνητική «φιέστα» και προκλήσεις!

Στο ένα στιγμιότυπο, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης συμμετέχει χτες σε κυβερνητική φιέστα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με την ευκαιρία της ανάθεσης κατασκευής δυο πλωτών σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο άλλο, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο πέρα, για την ανεργία στη Ζώνη που αγγίζει το 80% και την κυβερνητική πολιτική διάλυσής της, που φυσικά δεν αναστέλλεται με τη συγκεκριμένη παραγγελία, η οποία κι αυτή οφείλεται στους αγώνες των εργαζομένων και των εμπλεκομένων φορέων για τη σωτηρία της Ζώνης. Ο υπουργός, αφού δήλωσε προκλητικά ότι όλα σχεδόν τα προβλήματα της Ζώνης έχουν λυθεί, αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και έφυγε από τη θάλασσα για να τους αποφύγει!


ΣΕΛ.  14

Γιατί δεν απαντάτε, κ. Πρωθυπουργέ;

Δέκα μέρες έχουν ήδη περάσει από τότε που το «Βήμα» διά χειρός Ι. Κ. Πρετεντέρη έγραψε ότι «συνεργάτες του Πρωθυπουργού έλεγαν ότι αυτός έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε τη Γραμματέα του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά τη συνάντησή τους, να εκδηλώνεται ενθέρμως υπέρ των απόψεων του Αρχιεπισκόπου(!)... και να μέμφεται την κυβέρνηση επειδή βαδίζει σε αντιεκκλησιαστικό δρόμο!».

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πέρασαν επτά μέρες από τότε που ο «Ριζοσπάστης» έθετε πρωτοσέλιδο ερώτημα προς τον κ. Σημίτη, αφού με βάση τα γραφόμενα του «Βήματος» είναι αυτός ο ίδιος που έδωσε τις «πληροφορίες» στον κ. Πρετεντέρη μέσω των συνεργατών του. Φυσικά, επαναλαμβάνουμε ότι δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι τις ψευδολογίες Πρετεντέρη τις είπε ο Πρωθυπουργός ή οι συνεργάτες του.

Παρ' όλα αυτά κι επειδή είναι το θέμα των ημερών τα περί Μακαρθισμού του κ. Ρέππα, θα περιμένουμε απάντηση. Αλλωστε το βαρύ πρόγραμμα λόγω Φέιρα τελείωσε κι άρα μπορεί να ασχοληθεί 5 λεπτά και με το συγκεκριμένο...



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Θα παρακολουθείται ό, τι κινείται!

Ενα τεράστιο κύκλωμα που θα παρακολουθεί «ό,τι κινείται» θα στηθεί στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και χτες έγινε η πρώτη επαφή με εκπροσώπους εταιριών ασφάλειας


ΣΕΛ.  21
Σήμερα οι συγκεντρώσεις των ΕΒΕ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι. Η αρχή γίνεται σήμερα Τετάρτη με συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση των ΕΒΕ θα γίνει, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Κάνιγγος


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ