Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κίνδυνος διχασμού

Την αδυναμία τους να εμποδίσουν τα σχέδια των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης που θέλουν το δικό τους πρωτάθλημα, αλλά και την πεποίθησή τους ότι η Σουπρολίγκα θα προχωρήσει, εξέφρασαν χτες ο γενικός γραμματέας της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Οι δυο άνδρες σε κοινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν στις εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο του μπάσκετ το τελευταίο διάστημα. Ο γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, αποσαφήνισε ότι στις προθέσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν ετέθη θέμα απειλής ή τιμωρίας οποιουδήποτε συμμετείχε στην «ευρωλίγκα του Πορτέλα», όπως ονόμασε τη λίγκα των ισχυρών, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ισπανικής Λίγκα, που είναι ο κύριος εμπνευστής της νέας κίνησης. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η νέα κίνηση και το ενδεχόμενο διάσπασης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μπορεί να φέρει δεινά στο χώρο του αθλήματος, αλλά και να επεκταθεί και σε αλλά αθλήματα. Ακόμη, ο Στάνκοβιτς έκανε και επίσημα γνωστό, ότι η νέα Σουπρολίγκα θα ξεκινήσει 19 του Οκτώβρη.

  • Παίκτης του Ηρακλή για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Γιώργος Καράγκουτης. Τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που υπήρχαν μέχρι και το Σάββατο ξεπεράστηκαν και ο νεαρός φόργουορντ θα ενισχύσει τον «Γηραιό» στις επόμενες τρεις σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης θα πάρει από 80 έως 100 εκατομμύρια αντίστοιχα για κάθε χρόνο του συμβολαίου του. Οσον αφορά το θέμα του πλέι μέικερ, τα ονόματα των Μπουντούρη και Σιούτη παραμένουν υψηλά στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν τους «κυανόλευκους».
  • Το ΝΒΑ καλεί ΑΕΚ; Μπορεί ο Ιάκωβος Τσακαλίδης να επιλέχθηκε στην καθοριστική πρώτη 16άδα των παικτών που είναι υπό μεταγραφή σε κάποιο σύλλογο των ΗΠΑ, όμως τον έλεγχο της υπόθεσης τον έχει η ΑΕΚ, μέχρι τις 28 του Ιούνη τουλάχιστον. Σύμφωνα με το ΝΒΑ, οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να επιλέξει στο ντραφτ τον διεθνή σέντερ, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον ελληνικό σύλλογο, συμφωνία την οποία πρέπει να παρουσιάσει. Αν δεν υπάρξει κάτι τέτοιο, παρά την υψηλή θέση του παίκτη στις επιλογές, δεν μπορεί να παρουσιαστεί επίσημα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ