Σάββατο 25 Μάρτη 2006 - Κυριακή 26 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Στις 13 Απρίλη απεργούν

Την προκήρυξη Πανελλαδικής Πανοικοδομικής απεργίας στις 13 Απρίλη αποφάσισε η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, δίνοντας απάντηση στην προκλητικότητα του ΣΕΒ και στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων απευθύνεται σε όλους τους οικοδόμους, σε όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές και τους καλεί να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την οργάνωση, την περιφρούρηση και την επιτυχία της απεργίας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι στις 13 Απρίλη, μαζί με άλλες ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, αλλά και άλλα συνδικάτα που θα επιλέξουν το δρόμο του αγώνα, κόντρα στη λογική της συναίνεσης και της υποταγής, θα συντονίσει την πάλη της, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους να εμποδίσουν την αντεργατική επίθεση και να διεκδικήσουν: Την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης. Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και κατώτερο μεροκάματο 60 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Σύνταξη στα 55 χρόνια και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας. Ουσιαστική προστασία των ανέργων και υπεράσπιση του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών που η κυβέρνηση έχει βάλει στο μάτι με την αναθεώρηση της λίστας των επαγγελμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ