Σάββατο 25 Μάρτη 2006 - Κυριακή 26 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τζάμπα δουλιά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Ξεσπάθωσε» προχτές το ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να πείσει ότι οι «πράσινες» πολιτικές για την απασχόληση είναι πιο αποτελεσματικές από τις «γαλάζιες», ιδιαίτερα στο θέμα της ανεργίας των νέων και των γυναικών. Ανάμεσα στα άλλα, βρέθηκε να εγκαλεί τη ΝΔ για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζει το νόμο 3227/2004, που ψήφισε όσο ήταν ακόμα στην κυβέρνηση. Για όσους δε θυμούνται τι προέβλεπε ο νόμος, επαναφέρουμε τα βασικά σημεία του:

  • Καθιέρωσε τη δυνατότητα μερικής (ή και πλήρους) απασχόλησης των ανέργων σε επιχειρήσεις, για όσο διάστημα δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, το οποίο μετατρέπεται σε μέρος του συνολικού μισθού. Με άλλα λόγια, χάρισε άνευ όρων ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας στους εργοδότες, δίνοντάς τους το δικαίωμα για μικρό χρονικό διάστημα να εκμεταλλεύονται τζάμπα - στην ουσία - εργατική δύναμη.
  • Εδεσε πιο σφικτά τους επιδοτούμενους ανέργους με τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, συγκαλύπτοντας έτσι ακόμα περισσότερο την πραγματική ανεργία.
  • Επιδότησε τους εργοδότες για το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων ορισμένου χρόνου που θα αναπληρώνουν προσωπικό της επιχείρησης το οποίο βρίσκεται σε άδεια κύησης ή λοχείας, για όσο καιρό διαρκεί η άδεια. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσληψη ανέργων μητέρων με τουλάχιστον δύο παιδιά και επί ένα χρόνο για κάθε παιδί. Για την πρόσληψη νέων μέχρι 25 χρονών η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών ορίστηκε στο 50% για ένα χρόνο, όπως και για τους άνεργους άνω των 55 ετών επίσης στο 50%.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ