Τρίτη 21 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Μέτωπο αγώνα για τη Ζώνη

Το αγωνιστικό τους μέτωπο προτάσσουν οι Περαματιώτες για να προστατεύσουν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη από τη συρρίκνωση στην οποία την καταδικάζει η κυβέρνηση της ΝΔ - συνεχίζοντας στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ. Για να αποκρούσουν συνολικά τα πλήγματα που δέχεται η πόλη τους και η ζωή τους από την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική, στην εφαρμογή της οποίας πρωτοστατεί η σημερινή δημοτική αρχή και ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης δήμαρχος Ι. Λαγουδάκος, με την υποστήριξη και της δημοτικής κίνησης που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Χτες, σε πλατιά σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της αγωνιστικής δημοτικής Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» και του επικεφαλής της, του πρώην δημάρχου και σημερινού υποψήφιου Γιάννη Πατσιλινάκου και σε συνεργασία με τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες φορείς της πόλης. Σκοπός της Επιτροπής είναι η ανάπτυξη ενός κινήματος, που θα επιβάλει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, για τα έργα υποδομής που χρειάζεται συνολικά η πόλη του Περάματος και θα βάλει «πλάτη» στον αγώνα των προοδευτικών ταξικών δυνάμεων για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οπως αποφασίστηκε, ο νέος κύκλος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ανάπτυξη της Ζώνης θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη με συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετέχουν από εργαζόμενοι και εμποροβιοτέχνες, μέχρι σχολειά, οι πάντες.

Εισηγητές στη σύσκεψη ήταν ο Ι. Πατσιλινάκος και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων: Ενωση Γονέων Περάματος, Σύλλογοι Εργαζομένων του δήμου και της ΔΕΑΠ, Σωματεία Ζώνης, Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών Σχολείων, Ενώσεις Ναυπηγοεπισκευαστών, Ενωση Βιοτεχνών και Εμπόρων Περάματος, Σύλλογος Αλιέων, εκπρόσωποι εκπολιτιστικών Συλλόγων, ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου Δ. Μουρίκης, η Ελ. Παπαδοπούλου, νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Ι. Αράπης και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ