Τρίτη 21 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τρομοκρατία με φόντο την επιστράτευση

Δυο εργαζόμενοι βρέθηκαν στο κρατητήριο της Ασφάλειας, πηγαίνοντας στη Γενική Συνέλευση του ταξικού σωματείου τους

Με βάση την κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ για την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, όπως αυτή εκφράζεται και με την πολιτική επιστράτευση που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ σε βάρος των ναυτεργατών, την Κυριακή το πρωί δύο εργάτες του εργοστασίου ελαιουργοσαπουνοποιίας «GAGEO», από τους οποίους ο ένας είναι και στέλεχος του ΚΚΕ, βρέθηκαν μπουντρουμιασμένοι στα κρατητήρια της Γενικής Ασφάλειας Πειραιά επειδή δήλωσαν ότι πηγαίνουν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους!

Πρόκειται για τους εργαζόμενους Βαγγέλη Λαζάρου και Βαγγέλη Καμινιώτη, οι οποίοι συνελήφθησαν από δύο άνδρες της Τήρησης Μέτρων Τάξης, λίγα μέτρα μακριά από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά όπου γινόταν η συνέλευση του κλαδικού τους ταξικού Σωματείου των εργαζομένων στην Ελαιουργοσαπουνοποιία. Με συνοπτικές διαδικασίες τα δύο «όργανα», με πλήρη εξάρτυση και αυτόματα στα χέρια, ανάγκασαν τους δύο εργαζόμενους να μπουν στο περιπολικό. Στο κρατητήριο της Γενικής Ασφάλειας παρέμειναν για ένα τέταρτο και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση της Ελπίδας Παντελάκη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Η μαρτυρία του Β. Λαζάρου για το περιστατικό είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. «Ημασταν με τον συνάδελφό μου περίπου 60 μέτρα μακριά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όταν μας φώναξαν να πλησιάσουμε οι δύο αστυνομικοί. Ζήτησαν τις ταυτότητές μας, όμως ο συνάδελφος, ο οποίος είναι 21 ετών, δεν την είχε μαζί του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι δύο αστυνομικοί ήταν ευγενικοί. Ζήτησαν να μου κάνουν σωματικό έλεγχο και να ελέγξουν την τσάντα που κρατούσα. Αρνήθηκα και τους είπα ότι ήμασταν βιαστικοί, ότι ερχόμαστε από τη Χαλκίδα για να συμμετάσχουμε στη συνέλευση του σωματείου μας. Τότε τα πράγματα αγρίεψαν. Μας έβαλαν με το ζόρι μέσα στο περιπολικό, απαγόρευσαν να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο και προσωπικά με απείλησαν ότι θα συλληφθώ για απείθεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ