Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Τη Δευτέρα η παναθηναϊκή συγκέντρωση

Τη Δευτέρα, 20 του Μάρτη, στις 6 το απόγευμα στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ», οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ δίνουν ένα ακόμη αγωνιστικό ραντεβού με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Αυτή τη φορά η κινητοποίηση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από προηγούμενες, καθώς η επίθεση εναντίον τους από την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι πιέσεις στο μεροκάματο είναι αφόρητες, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη χιλιάδων μικρών μαγαζιών.

Τις τελευταίες μέρες συνδικαλιστές της ΟΒΣΑ και των σωματείων που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση επιδόθηκαν σε μια «μάχη» ενημέρωσης όσο γίνεται περισσότερων ΕΒΕ της Αθήνας, με στόχο τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση και την υποστήριξη του διεκδικητικού πλαισίου. Στην ανακοίνωσή της για τη συγκέντρωση, η ΟΒΣΑ τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Πολλές μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν, άλλες είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος. Η δουλιά, όπως και το εισόδημα, μειώνεται. Δεν υπάρχει προοπτική όσο ακολουθείται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική».

Και προσθέτει: «Δεν επιτρέπονται αναστολές και πολύ περισσότερο αυταπάτες ότι μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να λύσει τα προβλήματά μας. Αντίθετα, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έτσι κι αυτή, στο όνομα του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, ενισχύει με όλα τα μέσα τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, το μεγάλο κεφάλαιο. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχοντας και την πλήρη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, εντείνει τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, διευρύνει παραπέρα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τώρα θέλει να καταργήσει και την κυριακάτικη αργία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ