Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ωρα τελικού

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, αυτό του Κυπέλλου, κρίνεται σήμερα στις 18.30 στο κλειστό του Γαλατσίου (ΕΤ-1), αφού Παναθηναϊκός και Μαρούσι κοντράρονται στον τελικό της φετινής διοργάνωσης. Ενα παιχνίδι που αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού αν αναλογιστεί κανείς, εντελώς αγωνιστικά, η καλύτερη επίθεση (ΠΑΟ) κοντράρεται με την καλύτερη άμυνα (Μαρούσι). Πάντως, για τους «πράσινους» ο τελικός αποτελεί και ένα δυνατό τεστ ενόψει και της κρίσιμης αναμέτρησης στην Τουρκία, την ερχόμενη εβδομάδα με την Εφές Πίλσεν για την Ευρωλίγκα. Πιθανή κατάκτηση του τροπαίου, όπως παραδέχτηκε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα αποτελέσει και το καλύτερο ψυχολογικό αβαντάζ για τους παίκτες του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οσο για το πού θα κριθεί ο τελικός, ο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Ενας τελικός, όπως και κάθε μεγάλο παιχνίδι, εξαρτάται από τις λεπτομέρειες, δηλαδή τη συγκέντρωση των παικτών. Αυτά που θα αποφασίσουν για το νικητή είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ, τα λάθη, αλλά και τα ποσοστά στις ελεύθερες βολές».

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του Αμαρουσίου, Παναγιώτης Γιαννάκης, τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την ομάδα του η παρουσία της στον τελικό του δεύτερου τη τάξει θεσμού στην Ελλάδα. «...Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε, παίζοντας απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι σε τελικούς. Δεν είναι, λοιπόν, ούτε πλεονέκτημα, ούτε μειονέκτημα η "κοιλιά" του Παναθηναϊκού», συμπλήρωσε ο Ελληνας τεχνικός.

Στα αγωνιστικά, πρόβλημα με τη συμμετοχή του Σκεπάνοβιτς αντιμετωπίζει ο Ομπράντοβιτς, σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Γιαννάκη που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

  • Στη δημιουργία «Φάιναλ-8», αλλά και στη συμμετοχή των ομάδων της Α1 από τη φάση της διοργάνωσης που μπαίνουν και οι αντίστοιχες της Α2 προσανατολίζονται οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας (ΕΟΚ), προκειμένου να αναβαθμιστεί από τη νέα χρονιά ο θεσμός του Κυπέλλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ