Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συμφωνία για επίσπευση

Συνάντηση Δ. Σιούφα με το Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας

Εντείνονται οι... εμπορικού τύπου διεργασίες στο χώρο της Ενέργειας καθώς το μεγάλο κεφάλαιο αρχίζει να υλοποιεί τους νέους σχεδιασμούς του στο ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις στην ΕΕ, στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ελλάδα και Βουλγαρία συμφώνησαν χτες, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Ρ. Οφχάροφ, την προώθηση κατασκευής μιας δεύτερης γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, των 400KW, που θα συνδέει τις δύο χώρες. Επίσης, ενόψει τριμερούς συνάντησης που θα γίνει στην Αθήνα με τη συμμετοχή και της ρωσικής πλευράς, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την πρόθεση των κυβερνήσεών τους για επιτάχυνση της διαδικασίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Η ελληνική πλευρά διατύπωσε το «εξαιρετικό ενδιαφέρον», όπως είπε ο Δ. Σιούφας, για την παρουσία της ΔΕΗ στη Βουλγαρία, καθώς αναμένεται η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας για την εξαγορά του σταθμού «Bobov Dol». Ο Βούλγαρος υπουργός επισήμανε ότι θα μειωθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς θα τεθούν εκτός λειτουργίας δύο αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι.

Ο Δ. Σιούφας ενημέρωσε χτες το μεσημέρι σε γεύμα εργασίας, τους πρέσβεις των κρατών - μελών της ΕΕ για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης. Το γεύμα έγινε με πρωτοβουλία του πρέσβη της Αυστρίας που αναλαμβάνει την προεδρεία της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ