Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποτυχημένο λίφτινγκ

Το πρώτο λίφτινγκ στο ήδη φθαρμένο και κουρασμένο πρόσωπο της γαλάζιας διακυβέρνησης έγινε με τον χτεσινό ανασχηματισμό. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό εκ των προτέρων. Οι αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη φρίκη της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει με τη σειρά της η κυβέρνηση Καραμανλή.

Το καινούριο προσωπείο δεν είναι δυνατόν να αποκρύψει την αντιδραστική σκλήρυνση των χαρακτηριστικών της κυβέρνησης, απόρροια της επιτάχυνσης της αντιλαϊκής επέλασης. Ο Κ. Καραμανλής έκανε όποιες βελτιώσεις έκρινε σκόπιμο στην κυβερνητική μηχανή με έναν και μόνο στόχο: πώς θα την καταστήσει πιο αξιόμαχη στον ακήρυχτο πόλεμο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ολόπλευρη ενίσχυση του κεφαλαίου. Το είπε έξω από τα δόντια χτες το βράδυ στο «διάγγελμά» του ο Κ. Καραμανλής: «Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ένα σκοπό: να προχωρήσει πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην οικονομία, στην Παιδεία, στην Υγεία και πρώτα απ' όλα τις αλλαγές που νομοθετήσαμε στις ΔΕΚΟ».

Είναι γι' αυτό προκλητικό και συνάμα εξοργιστικό να επιχειρεί ο πρωθυπουργός να καλλιεργήσει πάλι ψεύτικες ελπίδες στα λαϊκά στρώματα, μοιράζοντας ξεδιάντροπα υποσχέσεις πως στο τέλος αυτή η πολιτική θα αποδώσει καρπούς «και μάλιστα για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»(!). Και αυτό τη στιγμή που η πολιτική που εφάρμοσε επί δύο χρόνια η κυβέρνησή του όχι μόνο έχει οξύνει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχει διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες. Οσο και αν ψάξει η γαλάζια διακυβέρνηση δε θα βρει ούτε ένα φιλολαϊκό μέτρο στον απολογισμό στα δύο χρόνια διακυβέρνησης. Αντίθετα, δεν έχουν τελειωμό τα νέα προνόμια και κίνητρα που πρόσφερε στο μεγάλο κεφάλαιο.

«

Η κοινωνία, πιο ώριμη παρά ποτέ, στηρίζει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων», αποφάνθηκε άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός. Προφανώς μπερδεύει σκόπιμα τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξη του ΣΕΒ με την κοινωνία. Δικαίωμά του. Ομως η έκπληξη που θα νιώσουν θα είναι ολότελα δική τους...


Π.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ