Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ
Η διέξοδος στους ταξικούς ανυποχώρητους αγώνες

Κάλεσμα συμπαράταξης με τις ταξικές δυνάμεις απευθύνει η ΑΣΚ στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Κάλεσμα στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να επιλέξουν το δρόμο του ταξικού ανυποχώρητου αγώνα και της συμπαράταξης με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ απευθύνει η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΑΣΚ), μπροστά στο 32ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή.

Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών γίνεται σε μία περίοδο όξυνσης της επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις, στα δημοκρατικά δικαιώματα, με ραγδαίες αναδιαρθρώσεις να επιχειρούνται στο χώρο της Παιδείας. Η ΑΣΚ σημειώνει ότι «η εργοδοσία, με τη στήριξη του υπουργείου, στοχεύει στο να αφοπλίσει και να ποδηγετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, να αποδιαρθρώσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, προσδοκώντας να αποκομίσει περισσότερα κέρδη». Η στόχευση αυτή έγινε φανερή το προηγούμενο διάστημα με τη δημιουργία του εργοδοτικού σωματείου στο χώρο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, το οποίο υπέγραψε συλλογική σύμβαση που μείωνε έως και 50% τις αποδοχές των καθηγητών, και την αμφισβήτηση της αντιπροσωπευτικότητας του Σωματείου Εργαζομένων στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Παράλληλα, στα ιδιωτικά σχολεία «η νομοθεσία που αφορά στον τρόπο απόλυσης των εκπαιδευτικών με μια σειρά εγκυκλίων και νόμων αρχίζει να αμφισβητείται, ενώ η απλήρωτη εργασία και εργοδοτική τρομοκρατία είναι στην ημερήσια διάταξη».

Για την κατάσταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης η ΑΣΚ επισημαίνει τις ευθύνες και της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ, επισημαίνοντας ότι «μπροστά σε αυτή την επίθεση η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ έχει ταχθεί ξεκάθαρα με την πλευρά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού» και τονίζοντας ότι «η ρεαλιστικότητα της τακτικής που επικαλείται μόνον ήττες έχει φέρει στο εργατικό κίνημα». Η ΑΣΚ καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να εγκαταλείψουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συμπαραταχτούν με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι η «λύση βρίσκεται στους ταξικούς ανυποχώρητους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ